Befogadott vemhes macskával mit kezdjünk?
Ezt a videót én is láttam. :( Leginkább az bánt, hogy nem szívesen döntenék a cica helyett. Persze tudom, ő nem tudja megmondani, mit is csináljunk, de mégis csak nehéz más élőlény helyett ilyen fontos kérdésben dönteni.
Ha voltunk állatorvosnál, megírom, mi lett a vége. :)
Nagyon szívesen felnevelném a kiscicákat, nem arról van szó, csak egy kicsit sokan vagyunk már. Én legszívesebben hagynám megszülni, de meglátjuk, mit mond majd az állatorvos.
Valószínűleg lenne gazdi a kiscicáknak, de:
Sokszor kerestem már kiscicáknak gazdit, nem mindig sikerült. Az is benne van a pakliban, hogy néhány bizony elpusztul és nem éri meg az elválasztást.
Ami pedig az érzelmeket illeti: az anyamacska a 12 hetes kölykeit már úgy zavarja el, hogy rossz nézni. Nem olyanok ám, mint az emberek... ha már megelégeli a szoptatást, simán elkezd újra tüzelni, akár még szoptatás alatt is (volt ilyen befogadottunk, őt tüzelve kellett vinni ivartalanítani, úgy szoptatott, tapasszal a hasán).
A legegyszerűbb tényleg az lenne, ha ivartalaníttatnád, különben könnyen lehet, hogy a nyakadon marad pár macska, utána őket is viheted ivartalaníttatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!