Hol tudnám eladni a kiscicákat?
Ha ingyen elvihető, az nem eladás. Oltatod féreghajtod majd az összes kiscicát, meg starter táppal eteted? És ősszel kezded ezt elölről? Utána jövőre ugyanígy még vagy tizenévig? Nem értem miért nem akarnak az emberek ivartalanítani, könnyebb elpasszolni a kicsiket akárhova, csak a te gondod le legyen róluk...
Egyébként meg facebook, jófogás és hasonló oldalakon hirdetni ingyen, de jön a cicaboom és kétmillióegy konkurenciád lesz, mert tele van az ország még ilyen felelőtlen emberekkel sajnos.
Na, pedig pont most válaszoltam a másik kérdésedre, az ivartalanítást...
Pl. Facebookon kérheted helyi állatvédő szervezetek segítségét a gazdikeresésben.
Az állatvédők így is tele vannak gazdikereső macskákkal, nincs kapacitásuk még egy felesleges alomra.
Miért kell megszületniük? Milyen esélyt akarsz adni? Tele van minden gazdátlan macskák hirdetéseivel. Minek még egy alom? Az lenne az egyetlen jó megoldás, ha most ivartalanítanák.
Milyen esélyt? Egy öt cicás alomból jó ha egynek találsz megbízható gazdit. Mit kezdesz, ha olyanok jelentkeznek, hogy "nem kell a macskát etetni, úgyis tele van a padlás egérrel" vagy "nem értem miért ilyen sovány, minden nap adok neki kenyeret a maradék paprikás krumpli mellé" vagy "miért vigyem orvoshoz, ez csak egy macska. Ha megdöglik majd lesz másik. A szomszédban is most születtek, azok aranyosabbak" és "kell a gyereknek hogy legyen mit nyúzni".
Hidd el, próbáltam már macskát örökbe adni, és a jelentkezők nagy része nem olyan körülmények között tartaná, amit egy cica megérdemelne. Nem etetik, mert vadásszon magának, nem ivartalanítják, mert minek azt. Ha kell valakinek kiscica megkapja (hasonló körülmények közé), a többit meg földhöz csapkodják vagy eltemetik. És a 2-3 kiscicádból jövőre tízszer ennyi lesz.
Ne gondold, hogy az isten tudja honnan származó, oltatlan, orvost sose látott kiscicáidra tolongani fognak a féreghajtós, prémium tápos jelentkezők. Vannak ilyenek is, de ez a kivétel. És egy kivételre legalább 20 ingyen kiscica jut. Nem kell még többet gyártani.
Szóval a válaszom: nem tudnál nekik esélyt adni, mert nem tudod biztosítani, hogy az összes jó gazdához kerül. Még nagyon picik és fejletlenek lehetnek, tehát az ivartalanításból szinte semmit nem fognak fel. A szar körülmények között töltött életnek viszont minden percét érezni fogják.
"akarunk nekik adni egy esélyt"
És mi a helyzet a több mint 10.000, már megszületett, gazdára váró macskával? Nekik nem jár az esély, hogy szép életük legyen? Mert ha plusz macskákat gyártasz, avval konkrétan tőlük veszed el az esélyt, hogy gazdára találjanak.
Ahogy az egyik válaszoló írta, tényleg úgy van: van kb 2 ember aki normális gazdája lenne, de rájuk jutna már amúgy 600 macska akik közül választhatnak, de te még gyártasz plusz 10et ehhez.
Most ne szidjátkk már... Mi is befogadtunk egy vemhes nőstényt, pár hét múlva megszületettek a világ legtündéribb cicababái, 4-en. Viszont én is próbáltam nekik gazdit keresni, hogy kettő legszebbet vigyék el, de még csak jelentkező sem volt, mondjuk vidéken lakunk... Máshol lehet nagyobb szerencséd lesz, vatera, jógás, Facebook, hátha az ismerősök között kell valakinek... Nem vesztesz semmit...
De mi nagyon megszerettük is őket, már oda sem adtuk volna, pedig féregtelenítve, bolhátlanítva, szobatisztaságra szoktatva minden hogyan próbáltam gazdit keresni nekik. Jelentkező sem volt... Imádjuk őket, mindent megkapnak, nagyon szép kandúrok lettek, sajnos egy már nincs velünk...
Egy alom még nem a tragédia, ennyit meg is tarthattok szerintem. Állatvédők nem foglalkoznak vele... De érdemes kitenni őket, szerintem fogsz nekik találni.
Aztán ivartalanítás, a kölyköket is. Nem fogamzásgátló...
Ja és házi macsekért pénzt? 😂😂😂😂☝️
Nem tudom mit kell amúgy ennyire leszúrni, nálunk legalább 5 macska kapott esélyt egy boldog életre... Még a szomszédtól, akitől jött, agyoncsapta volna őket, vagy éheztette és szomjaztatta volna, mint a kutyáját, csak a macskát szerencsére nem tudja kikötni...
Senki ne éljen álomvilágban, itt falun mindenhol agyoncsapják, vagy megfojtják a kiscicákat, vagy odaadják a kutyának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!