Állatorvosi rendelőben vállalnak vajon boncolást?
Nem minden rendelőben és nem minden orvos végez boncolást, de azért elég sok helyen csinálják.
Nyugodtan kérdezd meg a dokit.
Egy normális állatorvosnál a boncolás nem okoz fertőzésveszélyt. Előtte és utána is fertőtlenítenek.
Ezzel az erővel a beteg macska is okozhat fertőzésveszélyt, és amúgy okoz is, de ugye előtte-utána fertőtlenítés...
Kérdezz rá, a legtöbb orvos vállal boncolást, de célszerű egy nagyobb rendelőbe vinni, ahol esetleg többen is dolgoznak, vagy állatkórházba még jobb.
Nálam a kijárós orvos is felboncolta az elhullott kismalacot, mert csak annyi látszott, hogy a hasa fel volt puffadva, reggel még jól volt, déli etetésnél már el volt pusztulva, de csak ez az egy az alomból. Mivel eléggé pánikoltam, hogy a többi is utánamegy, megnézte a doki is belülről, s kiderült, hogy bélelzáródása volt.
Kérdezz rá az árára, az a legegyszerűbb. Aztán el tudod dönteni, megér-e neked annyi pénzt.
Nekem a malacboncolás már vagy egy évtizede volt, akkor 2000-ért csinálta meg a falusi orvos, de ez ma már nem releváns, illetve én ugye fizettem ezen felül a kiszállási díját is.
Őszintén?
Kóbor cicáról van szó, ha te is annyit foglalkozol csak vele (velük? ezek szerint), hogy eteted, akkor lényegében bármi történhetett. Ha Fives a cica pl. akkor bármilyen könnyedebb betegségbe belepusztulhatott a legyengült immunrendszere miatt. Ha az oltásukkal nem foglalkozol (ne érts félre, kóbor cicáknál nem is vagy köteles, ez is tök szuper, hogy legalább eteted őket), akkor bármilyen betegséget passzolgathatnak egymás között.
Nagyon röviden: egy kóbor macskáról semmit nem tudsz, mivel egészségügyi szempontból nincs törődve velük, így lényegében bármikor bármiben elpusztulhatnak... Igaz ez akkor is, ha random kijárós/kint tartott macskáról van szó. Itt is volt a környéken egy gyönyörű, hatalmas, szép szőrű, ámde kizárólag kint tartott kandúr. Egyik napról a másikra pusztult el, minden előzmény nélkül. A macskák még akkor is nagyon jól tudják titkolni, ha betegek, ha szobában tartott cicáról van szó, akinek a gazda minden rezdülését látja. Az utcán ez hatványozottan igaz.
Szia, én ezt találtam:
Itt 10.000 forintot írnak boncolásra, de nincs hogy mit.
Szerintem ekörül van az ára.Gondolom Pesten drágább.
Elvileg minden állatorvos ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!