Melyik száraztápot választanátok a kettő közül?
1. [link]
2. [link]
Igen tudom, hogy nem a legjobb minőségű tápok, de kóbor cicacsaládot etetek, és mivel már a gazdis macskák is oda járnak zabálni, nem bírom anyagilag. Hetente 1-2 alkalommal emellett kapnak főtt csirkemell nyesedéket, zúzát, combot.
Csak egy kis segítség:
A kutya tápok közt a "dog chow" az első 5-ben volt a NÉBIH vizsgálatok alapján.
A "cat chow"-ot is ugyanaz a cég gyártja.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a másik nem jó...
Arra viszont fordíts figyelmet, hogy inkább a nedves tápokat helyezd előrébb, mert a kutyáknál a legtöbb fogászati probléma a száraz táposoknál fordul elő. Ez a macskáknál is valószínűleg így van.
4-es
Egy intelligens ember felismeri azt a tényt, hogy nem attól függ valaminek a minősége, hogy milyen az állaga.
Erre neked még gyúrnod kell.
Ha csak azt nézem, hogy a nedves tápok 100 fok körüli hőmérsékleten készülnek, míg a száraz tápok 250 fokon, akkor viszont érdemes elgondolkodni a dolgon. A száraz tápban növényi olajok vannak amiknek a hőtűrésük 180 fok, e felett átlépik a füstpontot és mint ismert rákkeltő anyagok szabadulnak fel.
Te lehet, hogy úgy gondolod, hogy értesz az állatokhoz , én meg a fizikához és a gasztronómiához értek.
Más:
Sok gazda azt gondolja, hogy a kutyákra, macskákra adott kis tündéri ruhák javítják az állat komfort érzetét, miközben meg a fizikát nem ismerik.
Nem lehet szűk ruhát ráadni az állatra, mert leszorítja a szőrszálakat, melyek közt a levegőnek kellene biztosítania a hőszigetelést. Csak olyan ruha jó, ami légtömör és buggyos kivitelű.
3: a nébih azt figyeli hogy ugyanaz van e a csomagban mint amit feltüntettek
És nem hazudnak. Wow, ez aztán eredmény.
De ettől függetlenül az még egy minősíthetetlen szar
"Más:
Sok gazda azt gondolja, hogy a kutyákra, macskákra adott kis tündéri ruhák javítják az állat komfort érzetét, miközben meg a fizikát nem ismerik.
Nem lehet szűk ruhát ráadni az állatra, mert leszorítja a szőrszálakat, melyek közt a levegőnek kellene biztosítania a hőszigetelést. Csak olyan ruha jó, ami légtömör és buggyos kivitelű."
EZ HOGY JÖN IDE?? WTF??
Az első táp legfontosabb összetevő:
24% szárnyashúsliszt, 15% tepertő, kukoricaliszt, rizsliszt, szárnyaszsír, kukorica, árpa, marhazsír
Sok benne a növényi anyag. Viszont tudjuk hogy 24% bitosan hús.a húsliszt tudniillik a hús szárított, őrölt formája. A sima húsnan nagy része víz, a hasznos elemek bedig kevesebbek mint gondolnánk.
A második táp legfontosabb összetevői
Hús és állati melléktermékek (33%**), gabona (32% teljes kiőrlésű), növényi fehérje kivonatok, olajok és zsírok, növényi melléktermékek (2,7% szárított répaapríték, 0,07% szárított petrezselyem - 0,4% petrezselyemnek felel meg)
Ebben is baromi sok a növény, viszont húsból - vagyis annak valóban hasznosítható részéből - kevesebb van. Illetve a "melléktermék" bármit tarakhat, csőrt, lábat, fejet stb amiben nem sok hasznosítható anyag van.
Tehát az első a jó választás
6: ha ennyire tájékozott lennél, tudnád hogy a konzervek nagy részében 60-80% víz van, ami meg szilárd lenne, az sem valami jó minőségű.
Példa
83% nedvességtartalom, elenyésző hústartalom
Példa#2
Ugyanaz
Mellesleg esküszöm hogy Googleztam 10 percig de nem találtam dog chow/cat chow konzervet. De lehet én vagyok a béna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!