Egy szobacicának is ugyanúgy kellenek, fontosak az évenkénti kötelező oltások? Oltassam minden évben így is?
Minek? Régen gondolod oltatták? Mitől lenne baja?
Amikor magadhoz veszed, akkor MINDENT adass be neki meg féreghajtsd, Oszt' jó napot!
Én is azt csináltam, amit az első írt, mivel egy sz*r helyről hoztam, így sos-ben mindent (persze nem egyszerre) beadattam, ismétlések is voltak a fontosabbaknál, plusz kölyökként a legjobb kajákat kapták, meg pluszba vitaminpasztát és így nagyon erős és nagy cicák lettek, kialakult a védettség, azóta a doki is mondta, hogy nem kell őket. Oké, hogy cipővel beviheted, de ha már kicsiként kialakult a védettség, felnőttként nem fogják elkapni.
Azóta csak rendszeres féregtelenítés van, mivel sokszor kapnak nyers húst/tojást, meg rovarirtó rájuk és ennyi. Az almot napi 2x takarítom, táljukat minden kajálás után elmosom(kivéve a száraz táposat, azt csak reggel, mielőtt friss eledelt kapna bele), teljesen egészségesek, tiszták, erősek és vidámak.
Szobacicának a kombinált oltás a "kötelező" (nagyon ajánlott), amennyiben más állatokkal nem találkozik. Ha több cica él együtt, vagy még inkább kutya is van, aki ugye kijár, akkor szokták a veszettség ellenit is pluszban beadni.
Vannak ezen kívül is ajánlott oltások, de inkább kijárós cicánál fontosak.
A negyedévente féregtelenítés szobacicánál is fontos!
Kutyussal él együtt a cicánk, Ő természetesen kijárós, hiszen sétáltatjuk. Másfél éves cica, utoljára 3 hónaposan kapott oltásokat amikor magunkhoz vettük.
Akkor ezek fényében, hogy kutyával él együtt fontos a kombinált és a veszettségi is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!