Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Bűntudatom van,...

Mit tegyek? Bűntudatom van, hogy így érzek!

Figyelt kérdés

3 nappal ezelőtt találtunk egy kidobott cicát a hóban. Hazahoztuk. De nem szeretem. De a cicákat egyébként nagyon szeretem, de ennek az állatnak nyűg velünk lenni. Semmit sem csinál, csak eszik és alszik. Aludni mindig a tőlünk legtávolabbi ponton alszik. Próbáltam játszani vele, ölbevenni, de utálja. Csak akkor hízeleg, ha előkerül a reggeli konzerv.

Szívem szerint gazdit keresnék neki és befogadnék egy másik cicát. Volt már 8 cica a szüleimnél, amíg otthon laktam, mind kedves és barátságos. Nyilván nem lógnak a seggünkben de érzem, hogy szeretnek, már az első naptól kezdve.

De olyan bűntudatom van! És a barátom is szereti.

De olyan van, hogy mi nem vagyunk neki szimpatikusak?

2019. jan. 10. 09:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi kommenteket! Keves utolsó! Nyilván nem dobjuk ki, már írtam, hogy a legrosszabb esetben új gazdit keresünk neki.
2019. jan. 10. 13:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ki tudja mióta élt az utcán és milyen tapasztalatai vannak! Lehet sosem simogatták, sosem volt ölben és nem szokott annyira az emberhez. Nem kell rögtön plüssállatként rángatni és szottyongatni és ne erőszakold rá magad!

3 napja van nálatok, majd alakul a dolog.

Lehet nyomorult évek óta egyedül él és nem egy megszokott, normális dolog neki az, hogy valakinek az ölében feküdjön. Legyél türelmesebb!

2019. jan. 10. 16:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt, kidobott macska a hóban...

Nyilván van egy nem túl hízelgő véleménye az emberekről tegyük hozzá, jogosan. Ha azt tapasztalta, hogy a előző gazdája így bánt vele, miért csodálkozol, hogy nem nyílik meg három nap alatt?

A kaja és a fedett hely egy dolog, de ettől nem lesz hálás. Kezeld úgy, mint aki éppen egy szerelmi csalódáson van túl, érthető hogy nem bízik az emberek szeretetében. Adj neki időt.

2019. jan. 10. 20:41
 14/15 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy soha életében nem simogatták, azt sem tudja, hogy mi az. Idő kell neki, hogy megtanuljon bízni bennetek és olyan dolgokat is megengedjen, amihez nincs hozzászokva.

3 nap borzasztóan kevés, ahogy mindenki írja. Hetekbe, sőt lehet hónapokba fog telni, amíg teljesen elfogad.

Egyébként szerintem az jó jel, hogy már elsőre viszonylag közel enged magához. Nem teljesen mélyről kell kezdeni :)

2019. jan. 11. 19:35
 15/15 anonim válasza:
Ha alapból nem szokott kézhez, sosem lesz olyan, mint akit születésétől fogva simogattak, fogdostak.
2019. jan. 13. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!