Mennyi tápot adjak fejlődésben lévő macskámnak?
Én annyit adok nekik, amennyit jó étvággyal megesznek.Ha éhes, ennie kell, nem abból indulok ki, mit írtak a tápra.Adj neki többet.Ha eleget mozog, nem fog elhízni, és jó nagyra megnő.Éhesen nem jó neki.
Én reggel-este adok nekik nyers vagy főtt húst, táp egész nap előttük.Mégse híznak el, tudják ők mennyit egyenek.
6,5kg-s ragdollom van. Én mindig hagyok előtte száraz tápot, így annyit eszik, amennyi jólesik neki. Most a fajtatápot kapja és jutalomfalatkaként Apllaws csirkéset és Taste of the Wildot. kb 200g-t eszik egy nap, de nincs elhízva. Néha kap natúr tonhalkonzervből, mert azért szó szerint teljesen megőrül, ha megéri a szagát.
A fél napot átalussza, de estefelé nagyon be tud durvulni, rohangál fel-alá a játékegerét kergetve :) Amíg kicsi volt Royal Canin Kittent kapott, de már nem emlékszem hány grammot evett. :S
Nálunk is mindig van kint száraztáp. Cicáink nincsenek elhízva, talán pont azért, mert tudják, hogy bármikor ehetnek, így nem habzsolnak. Pláne fejlődésben lévő cicánál nem kell félni az elhízástól. A maine 2 éves koráig nő. Nem baj, ha lusti, ők ilyenek...
Cicáknak jobb, ha naponta többször picit esznek, és akkor, amikor a bioritmusuk megkívánja. Az enyémek pl. éjjel meg hajnalban ropogtatják.
Igen, próbáld ki, ha előtte a száraz, és napi kétszer mást is kap, akkor nem fog annyit enni.Amelyiknek beosztják a kajáját, az mindig éhes, mindig várja, és mikor kap végre, akkor sokat eszik!
De amelyik többször is ehet, egy idő után rájön, nem kell telezabálnia magát, és naponta többször eszik belőle, de csak pár szemet egyszerre.
Én ezt tapasztaltam 35 évnyi macskatartás során, és nem 1-2 macska egyszerre, hanem sok.
Amelyik csak szárazat,konzervfélét kap, az jobban elhízik, mert sok felesleges kalórai van bennük.De amelyik alapvetően húst eszik főve, nyersen, az nem hízik el, mert az szín fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!