Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szervusztok! mit tegyek a...

Szervusztok! mit tegyek a vendég cica rossz hangulata javitására?

Figyelt kérdés

nappal ezelött egy macskát kaptam gondozásra

egy néni 80 éves, korházba került és e miatt rámbizta a cicut, de azota nem eszik semmit! 8 éves ivartalanitott nöstény, nekem is volt régen macskám, igazán szeretettel veszem körül, nyugdijas vagyok, maradhatna nálam. Ha megszokna itt. Eddig is lakás macska volt, nálam sincs kert, meddig birja evés nélkül? Mit tehetnék még, hogy a kedvében járjak? Most az ágy alatt fekszik, nem megy a kosarába se!

2019. jan. 5. 10:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A macskamenta nem nyugtat, hanem felspanol. Szerintem az most nem jó ötlet. Száraztápot és vizet hagyj kint állandóra, előbb-utóbb fogyaszt belőle. Valószínűleg éjjel vagy hajnalban fog enni, amikor legnagyobb a csönd. Jó lett volna a fekhelyét, takaróját, tálkáját elhozni a nénitől, de gondolom, ez már nem megoldható.

Azóta van fejlemény?

2019. jan. 7. 18:07
 12/16 A kérdező kommentje:

ez a szegény cicu teljesen barátságtalan,viszont rendes mert az almot megtalálta és használja,a fürdöszobában van egy kicsi szekrény kinyitotta az ajtaját,bebujt és magára csukta,orákig nem találtam a régi macskám a mosogépbe bujt...aztám mákor is ,szeretett ott aludni,ez a macskagyökér hol kaphato ?? a szárazkaját éjjel megette,hallottam ,hogy némelyik macska csak bizonyos fajta zacskos kaját eszik

sajnos én nem tudok nagyon drága kaját megengedni neki,régen a macskák mindent megettek,amit kaptak,anyámnál a csirkebelet is...veszekedtek rajta

na jooma ez is máképp van

2019. jan. 8. 13:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Nagyon jó neki a száraz táp, hogyha azt megeszi! Nekem az állatorvos egyszer azt mondta, hogy teljesen felesleges is ezekre a zacskós dolgokra rászoktatni a jobbféle száraz tápokban minden benne van, amire szüksége van.

A mi cicánk is szeret a szekrénybe elbújni, ez olyan macska dolog.

Adjon neki időt, hogy feloldódjon! Anyukámék is befogadták a szomszéd cicáját, amikor onnan elüldözte a németjuhász és hetekig tartott, amíg közel engedte őket magához.

2019. jan. 8. 19:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Ja és a száraz táp mellé mindig legyen neki víz is kirakva.
2019. jan. 8. 19:45
 15/16 A kérdező kommentje:
a mai napon nem is láttam,tegnap is csak pár pillanatra,amig az ágynemüt beraktam,mert ott szeret lenni,de most ott sincs,a szárazat megeszi,az almot is használja éjjel,de most már ez a viselkedés unalmas,jol van legyen lelkiélete,na de meddig ?minden holmija átkerült hozzám,kosár,tál,játek...fogalmam sincs hol van most egy 42nm es lakásban,hogy tud eltünni ennyire ??mindenütt megnéztem mär...komolyan bosszant
2019. jan. 8. 23:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Mióta van nálad?

Az idősebb cicák nehezen alkalmazkodnak és lehet, hogy alapból is félősebb típus. Nagyon szeretnek szekrénybe, ágy alá elbújni ha félnek.

Legyél vele türelmes és adj neki időt. Biztos sok évet volt az előző helyen és lehet, hogy még soha nem volt kimozdítva.

2019. jan. 9. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!