Mi történne ha 3-4 héten keresztül féreghajtóznám a macskámat?
Persze 1x kapna egy héten egy negyedet mondjuk (vagy egy felet)
Na szóval szegénykébe csak úgy fickándoznak... arra lettem figyelmes hogy eddig alomtálcába végezte amit kellett.. most meg egyre sűrűbben csinálja egy sarokba.... (általában a ház egy bizonyos sarkába) egy ideje..ma viszont máshol is találtam egy kupacot,meg elkezdte enni ami fém.. például :, körömcsipesz,szemöldökszedő...
kitenni nem tudom csak lakásban van helye,ráadásul baba van a lakásba... rokonék is nyakamon vannak ami nem is baj de nagyon félek hogy elkapják a picik,még régen mutattak egy sorozatot és abban is volt hogy kisbaba férges lett... és tele volt a pelusa pici férgekkel... ez a rész ahogy eszembe jutott.... és hát mivel ehhez annyira nem értek és állatorvos se ér rá mert nyaral,legkésőbb 2 két múlva lesz itthon,a környéken lévőkben meg nem bízom! (okkal..) messzebb meg nem tudom vinni úgy le vagyok égve hála az ünnepeknek...
fogalmam sincs hogy kaphatta el,más állat nincs,elvileg volt féreghajtózva..nagyon megterhelné a szervezetét? belehalna? nem tudom menyire lényeges házi macska e vagy fajtatiszta..
Én a Cestalt adom a cicáimnak és bevált. (Mindkettő befogadott cica, férgesek voltak nagyon, mikor találtam őket.)Nem a reklám helye, de ide másolom. Ezt a féreghajtót nemcsak állatorvosnál lehet venni, hanem sima gyógyszertárak is árulják már.
CESTAL CAT FÉREGHAJTÓ TABLETTA MACSKA HATÓ-ÉS SEGÉDANYAGOK MEGNEVEZÉSE Minden tabletta tartalmaz: Praziquantel 20,0 mg Pirantel-pamoát 230,0 mg Segédanyagok: laktóz, búzakeményítő, povidon, talkum, magnézium sztearát, karboximetil-keményítő-nátrium, ízesítő anyagok. CÉLÁLLATFAJOK Macska JAVALLAT(OK) Macskák valamennyi jelentős bélféreg-fertőzöttségének kezelésére: Orsóférgesség: Toxocara cati, Toxascaris leonina (fiatal alakok ellen is) Kampósféreg-fertőzöttség: Ancylostoma tubaeforme, Uncinaria stenocephala Galandférgesség: Echinococcus multilocularis, Taenia spp. , Dipylidium caninum (fiatal alakok ellen is) ADAGOLÁS CÉLÁLLAT FAJONKÉNT 4 testtömeg kilogrammonként 1 tabletta < 2 kg 1/2 tabletta 2-4 kg 1 tabletta 4-8 kg 2 tabletta ADAGOLÁS- ÉS ALKALMAZÁSMÓD(OK) Oralis alkalmazás. Koplaltatás az adagolás előtt nem szükséges. FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT A tablettát közvetlenül a szájba vagy erre alkalmas táplálékba (egy darab húsba, kolbászba, stb. ) helyezve adhatjuk be. A szokásos féregtelenítéshez 1 kezelés elegendő, de súlyos fertőzöttség esetén három egymást követő napon át adjuk az előírt dózisban, majd a kezelést 14 nap múlva meg kell ismételni. Az újrafertőződés veszélye miatt a megelőző kezelést 3 havonta célszerű elvégezni. Vemhes állatok kezelésére is használható. ELLENJAVALLATOK A pirantel tartalmú szerek csak elővigyázatosan adhatók kachexiás állatoknak. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy bármely más segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. MELLÉKHATÁSOK A készítmény akut toxicitása >2000 mg/ttkg. A célállat-tolerancia vizsgálatok során a tanulmányozott klinikai, hematológiai, illetve biokémiai paraméterek egyike sem mutatott szignifikáns elváltozást még ötszörös túladagolás esetén sem. Mellékhatások a klinikai vizsgálatok során sem mutatkoztak. Ha nemkívánatos hatást észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!