Vettem egy kiscicát. Nagyon fél. Mit tegyek?
Vettem tegnap egy kiscicát, és azóta fél
Nem eszik és már aggódok
Mit tegyek?
Most bebújt a szekrény alá így most kicsit nehéz simizni.
Volt már cicánk de az nagy volt és nem félt kicsit sem.
Valami tanács?
Ne erőltess semmit!
Ahogy az emberek, úgy a cicák sem egyformák. Hagyd, hogy saját tempójában becserkéssze a terepet, megismerje és magától rájöjjön, hogy nincs mitől félnie!
Minél jobban akarsz vele kapcsolatot, előhúzod a szekrény alól, annál riadtabb lesz.
Tedd ki a kaját, vizet, viszonylag közel hozzá, nem fog a szekrény alatt éhen halni!
Ne az egész lakásban legyen szabadon engedve, egy adott helységbe csukd be, úgy nagyobb biztonságban érzi magát.
Oda legyen betéve az alomtálca, kaja-innivaló, játékai meg amije van. Ha már bátrabb lesz, és elkezd nyitni felétek, akkor engedjétek ki a lakásba.
Nekem egy macskánál ez több, mint 1 hétig tartott.
Igazából most itt alszik az ágyamon
2 párna között
Itt ülök mellette, nem zavarja.
Egész nap egy kaki volt.. Csak.. Szóval kicsit félek hogy most mi lesz :/
Nem eszik.. Semmit..
Tejet nem próbáltam mert azt mondták nem lehet..
Mivel próbálkozzak? Nagyon félek..
Idővel "lenyukszik". Ez lehet 1-2 nap, de lehet pár hét is. Tegyél le neki laktózmentes tejet/tehéntejet, vizet, száraz tápot egy kis tejjel/vizzel meglocsolva, hogy ne legyen annyira kemény neki, konzerv...
Vagy próbáld meg 1× úgy előcsalogatni, hogy rázod a száraztápos zacsit, nekem mindig bevállt. :D
De ha Neked nem akkor az
elöző tanács.
Az almos tálcát viszont tedd a szekrény mellé, hogy nehogy a szekrény alá piszkítson.
Ajtó, ablak nyitásnál figyelj nehogy kiszökjön.
Mennyi idős a cicus?
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!