Most vettem egy kiscicát mik lesznek vele a teendők?
Ha vetted, akkor gondolom fajtiszta. Ha fajtiszta, ott nem mondták el, mégis hogyan kéne gondozni?
Vidd el orvoshoz. Meg kell kapnia a kötelező oltásokat, illetve ajánlott majd ivartalanítani, ha elkezd tüzelni/jelölgetni.
Aranyos pici cica lehet :)))) Nos, nincs túlságosan sok dolog, amit tudnotok kell, deeee oda kell figyelni azért arra a kevésre!
- Először is, szeressétek nagyon! Doromboljon sokat!
- Másodszor: ha kijárós cica, mindenképp legyen oltva! Időnként erősen javasolt a féregtelenítése is. Ezek nem nagy összegek, és ennyit megér, hogy hosszú, boldog élete legyen.
- Harmadszor: Célszerű ivartalanítani a későbbiekben, ha lánycica. Én úgy találtam, ha egyszer lefial, az még nem gáz (ha találtok gazdit a pici cicáknak), de ha nem ivartalaníttatod, a végén saját személyi cicahadsereged lesz :)
- Negyedszer: Nem kell midnig kaviár! A mindenféle reklámozott macskaeledelek egészségesek ugyan, de hosszútávon méregdrágák. Mindenképp egyen nyers húst is (disznót nemkaphat, csak sülve-főve), elvégre alapjában véve ragadozó a macsek, a nyers hús a természetes tápláléka.
Tejet, tejszínt kaphat, ha nem laktóz-érzékeny, de csokoládét, finomított szénhidrátot ne adjatok neki, meg se igen fogja enni.
- Játsszatok is vele sokat! Észrevettem, hogyha egy macskát sokáig egyedül hagynak, szokása 10-15 percig megkergülni: fel-alá rohangál a lakásban, felugrik mindenre, és olyan fejet vág, mintha egy egész falka kutya üldözné. Pár golyó amit gurgathat, megteszi, de egy zsinórra kötözött pamacs is tökéletes.
Ha körülnézel a világban, rengeteg a gazdátlan cica, akik jobb esetben találnak maguknak búvóhelyet itt-ott és túlélnek valahogy. Rosszabb esetben nem, és még bántják is őket. Nem kéne megvárni, hogy lefialjon (ha lány), mert azzal megint a szaporulatokat növelnéd, felelőtlenség lenne. Annyi cica vágyna már most is gazdira, ha még a tiéd is szülne 5-6 macskát, tényleg meggondolatlanság lenne. Fizikailag sincs erre szüksége a macskának, csak egyes régimódi dokik gondolják így.
Tejet ne adj neki. Pici korában, amíg az anyukája mellett van, addig azon él, utána viszont nem tudja megemészteni, nem tudja a gyomra lebontani és hasmenése lehet. Alapvetően nincs is szüksége már nagyobb korában a tejre, vízen tökéletesen elvannak.
Ötös-de úgy kellene ahogy írod.
Ami kell:
-állatorvos,írták már,cicákat is vinni kell
-macskahordozó
-spot-on bolhairtó,akkor ha a lakásban lesz tartva.Féregirtó 3 havonta.Ha most férges,akkor gyakrabban.
-minőségi táp.Száraz és nedves is.Magas hústartalmú legyen.Whiskas,kitekat felejtősek.Ha megteheted vegyél neki prémium minőségű élelmet,egészségesebb marad.Ha ivartalanítva lesz,utana speckó táp kell neki.Főzhetsz neki csirkemellet,csirkeszivet.Szeretik a tonhalat is.Jutalomfalatból is van mindenféle,jók azok,amik kicsi szárított husidarabosak.
-alom,alomtálca
-kaparófa,ha van rá keret,macskabútor
-macskajáték,de ezeket saját kezűleg is meg tudod csinálni,neten vannak ötletek,leírások
-fürdetni nem kell.Csak akkor ha nagyon mocskos lenne.Alapesetben csak azért ne fürdesd meg,mert illatos bundát akarsz.
Köszönjük szépen a válaszokat esetleg ha adsz egy e-mail címet vagy valamilyen elérhetőséget és lesz még felmerülő kérdés felkereslek.
Az én email címem:
Gabe.Karhel@me.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!