Kinti-benti cicám beszökött a konyhába még én telefonáltam és belenyalt a holnap ebéd szaftjába. Pár mp-re csak, dobhatom ki, vagy ennyitől nem lesz baja?
Komolyan, van valaki, aki nem tesz azonnal fedőt a másnapra szánt ételre? Belehullhat bármi, beleszállhat egy légy... Amint lekapcsolom alatta a gázt, fedem is le, ha tányéron van, akkor meg folpakk. A macska addig tudna belenyalni, amíg fő, de akkor meg forró.
Amúgy én a helyedben kiszedném a részt, ahol belenyalt, és újraforralnám azonnal. Így a bekerült kórokozók azonnal elpusztulnak. Ha csak másnap forralod újra, a bekerült kórokozók addig szaporodnak, és van amelyik hőálló toxint is termel. Ha a holnapi forralástól a kórokozó el is pusztul, a toxin ott marad, és okozhat gyomorrontást.
Ez persze kórokozó függő. Amúgy esélyesebb, hogy semmi bajod nem lesz tőle, még ha nem is forralod rögtön újra.
Én finnyás vagyok, de ha a saját macskám, akiről tudom, hogy féregtelenítve, oltva van, belenyalna a kajába, attól azt a kaját biztosan nem dobnám ki.Felforralnám újra, aztán el van intézve. Amitől viszont forog a gyomrom, az az, amikor vendégségben vagyok és a házigazda azzal a kanállal kavarja az ételt, amivel kóstolta. Vagy megnyalja az ujját és utána hozzányúl az ételhez, amit utána feltálal.
Lényeg, hogy a saját családtagom, saját macskám után gond nélkül eszem, de más után nem szívesen.
Szerintem ne dobd ki a kaját, viszont ne kínálj meg vele senkit- a családtagjaidon kívül. Vagy ha igen, figyelmezted a vendéget, hogy Cirmi beleevett :)
"Vagy ha igen, figyelmezted a vendéget, hogy Cirmi beleevett :)"
Hja, aztán nem lesz meglepő, hogy a vendég csak egy kis kenyeret meg vizet kér inkább, mert valamiért hirtelen InterCity-vel utazott el Piripócsra az étvágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!