Pofátlan macska ellen mit lehet tenni?
Az a helyzet van, hogy az egyik szomszédunknak, 5 macskája van. Ebből van egy vörös/narancssárga, amelyik nagyon pofátlan. Múltkor kitettem az ebédet az asztalra, ajtó nyitva volt, szellőztetni kellett. Elmentem a mosdóba kezet mosni. Mire visszaérek, macska az asztalon ESZI AZ EBÉDET, beleturkál.... Elzavartam, de a csontot (tejfölös csirke volt az ebéd) azt otthagyta. néhány nappal később a teraszi ülőgarnitúrának a fehér párnájára ugrott fel és összekoszolta. Következőnek a gömbszivarfának a törzsén kezdte el koptatni a karmát. (1 másik fán ugyan ezt csinálta rá 1-2 hónappal annyi is lett a fának) Ma is megtörtént, hogy főzöm az ebédet, ajtó nyitva, mert jó idő van, és a macska befut a lakásba. Alig lehet kikergetni! Ráadásul, úgy, hogy ott állok az ajtótól 2 m-re, még a TV is megy mert nézik a gyerekek. És még ettől sem riadt vissza. A szomszédunk azt mondja, kizárt, hogy a macskák éjszaka járkálnának, mert fent alszanak mind az 5-en a padláson. Szembe szomszédnak van egy nagytestű kutyája, az meg ugatja a macskát! Mit lehetne tenni? Kertes házban lakunk, nekünk nincs macskánk, mind a 2 szomszédnak igen, és egyikőjük sem tudja az állatot megtartani. Mindegyiknek a macskája idejár. Már nagyon elegünk van az egészből, hogy nem lehet nyitva hagyni az ajtót, mert bejön a macska! Kerítés van, de átfúrják magukat rajta! Hatalmas kertünk van, gondozott, gondolom ezért szeretnek a macskák idejárni.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit kellene ilyenkor csinálni?
Hát ez elég kellemetlen, de aki kertes házban macskát tart, az nem zárhatja be a macskáját a házba, a macskának meg nem lehet megmondani h hova mehet és hova nem.
Szerintem két lehetőség van, ha nem akarod h bemenjen a házba.
- Felszerelsz az ajtó mellé szúnyoghálós ajtót és akkor nem tud bemenni és lehet közbe szellőztetni (és a légy se megy be)
- Meglátod a macskát legközelebb a házba, akkorát rácsapsz egy ronggyal, h ne legyen kedve legközelebb visszajönni. Zavard el (és a többiek is ha meglátják) és feltehetőleg elmegy a kedve a látogatástól.
Hármas verzió, szerzel egy kutyát amelyik nem komálja a macskákat, csak a kutya meg olyan h ha hozzászokik a macskák jelenlétéhez, egy idő után nem foglalkozik velük.
Ja gondozott kertnél, ott nem szaladgálhat egy kutya szabadon, mert kitaposna sok mindent, meg gödröket kaparna.
Max. a bejáratnál lehetne tartani pórázon, az meg állatkínzás.
4. válaszoló!
Nem is rossz ötlet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!