Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet egy házi macska veszett...

Lehet egy házi macska veszett úgy hogy egyedül van nem szokott kimenni mert lakásban élünk és nem oltottuk be ez ellen?

Figyelt kérdés
2012. dec. 5. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan mitől lenne veszett, ha rajtatok kívül más élőlénnyel nem kerül kapcsolatba?
2012. dec. 5. 14:22
 2/7 anonim ***** válasza:

A kérdést végül is milyen megfontolásból tetted fel?

Egy lakásban élő macskát nem muszáj veszettségre beoltani, mert nem tudja elkapni - ha mégis olyan helyzetbe kerültök ahol már ki tud járni a cica, be kell oltatni.

Ha a macskának vannak olyan tünetei mintha veszett lenne, akkor pedig irány az orvos, mert mérgezéstől kezdve bármi lehet, azt pedig egy kis ügyességgel a lakásban is meg tudja oldani.

2012. dec. 5. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Veszettség: Harapással terjedő, vírusos eredetű, gyógyíthatatlan betegség.

Klasszikus vagy dühöngő veszettség:

Először bágyadtság jellemző, nyálzás, változó étvágy, rekedtes hang. Majd az állat ingerült lesz, minden ok nélkül támadóvá válik. Macskára kivétel nélkül mindig dühöngő veszettség jellemző, általában "fejre megy". Majd az állat lebénul: a torokbénulás miatt nem tud nyelni, nyálzik, kancsalság, testszerte bénulások jellemzők végül az állat pár nap alatt elhullik.

Csendes veszettség: Kimarad a dühöngés, a kezdeti tünetek azonnal bénulásba mennek át. A betegség itt is halálos kimenetelű.

Álveszettség: tünetek megegyeznek a veszettséggel

Sertéshúst vagy belsőségeit kizárólag főzve vagy sütve adjuk kedvenceinknek. Sertés- és vaddisznóhúst nyersen etetni nem szabad! Megbízható vakcinás védelem nem áll rendelkezésre.

Ha nem jár ki a macska, nem lehet veszett. Mik a tünetei?

2012. dec. 5. 15:02
 4/7 A kérdező kommentje:
nem! igazából reggel elkezdtem simizni de lehett úgy hogy fájt neki és rám támadt így harapdálta a kezemet de szerencsére pont pulcsi volt rajtam és utána anyám mondta hogy menj onnann roland úgy mint a filmekben na mindegy igazából mondtam is neki hogy hülye ezt csak azért tettem fel hogy lehetséges e hogy vigyáznom kell mert eddig nem gondoltam ilyenre!
2012. dec. 5. 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert megharapott még nem veszett. Több oka is lehet, pl beverte a hátát, rossz kedve volt, valamit csinált, amit megzavartál. Figyelj oda a kis jeleire, mert a legtöbb macska jel nélkül nem támad!
2012. dec. 5. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Anyukád egy kicsit többet is tájékozódhatna egy állatfajtáról mielőtt befogad egy állatot.

A macskák ezzel fejezik ki hogy hagyd őket békén.

Ilyenkor abbahagyod a simogatást és ő is békén hagy téged.

Ilyen egyszerű :)

2012. dec. 5. 18:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Az itteni válaszolók jól írják. Egyébként hazánkban szerencsére nagyon ritka lett a veszettség, mióta a rókákat szájon át oltják.
2012. dec. 6. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!