Szerintetek okkal rágtam be az állatorvosra?
Ebben a rendelőben több állatorvos is dolgozik, ahová vittük a cicámat, de én kifejezetten hozzá szerettem volna kérni az időpontot, mert láttam a honlapjukon, hogy neki az a szakterülete, amire nekünk szükségünk van. Előtte tudtam vele egyszer beszélni telefonon, ott normális volt, válaszolt a kérdéseimre. Amikor eljött az időpont, először is, késett vagy fél órát, persze bármi lehetett, dugó, akármi, ugyanis nem rendelt, hanem elvileg mi voltunk neki az elsők. Mondjuk, ha arról lett volna szó, hogy rendel, és csúszás van, azt jobban megértem, mert olyankor akár több órát is csúszhat egy beteg. Aztán minden bemutatkozás, vagy "mi a panasza a cicának" nélkül, csak azt nézte meg, hogy mi van a számítógépbe beírva, mert korábban már voltam bent személyesen, akkor csak egy másik orvossal tudtam beszélni, és neki mondtam, hogy majd vérvételre jönnénk. Azt nem mondom, hogy kapkodott, de mégis, olyan szeleburdinak tűnt egy kicsit.
Levette a vért, vizeletet, ultrahangot is csinál-bár azzal elég gyorsan végzett, válaszolt a kérdéseimre nagyjából, de valahogy érezni lehetett, hogy siet egy kicsit. Mondták, hogyha megvan az eredmény, egyből felhívnak, ez így is lett, de nem ő hívott, hanem az az orvos, aki úgymond ilyen "mindenes" ott, ő van bent általában mindig. Ő rendesen tájékoztatott is. Egy héttel később felhívtam a mi orvosunkat, hogy megbeszéljük a további kezeléseket, amire az volt az első kérdése, hogy nem tájékoztattak-e az eredményekkel, mondom de igen, csak gondoltam, megbeszéljük a továbbiakat, erre mondta, hogy ő még nem látta az eredményeket, de most megy be a rendelőbe, hívjam fel ott, ha beért. Felhívtam, de akkor meg otthon hagyta a mobilját, a férje vette fel, de ő nem nagyon értette, mit szeretnék, meg szerintem félreérthettük egymást és kinyomta a telefont. Ezután hívtam a rendelőben,de ott nem tudtak róla, hogy aznap még be menne... Nem mondom, hogy le akart rázni, az is lehet, hogy a másik rendelőbe ment, mert egy másik helyen is rendel és lehet, hogy összekevert minket és azt hitte, ott voltunk nála. Még egyszer megcsörgettem őt a mobilján , hátha akkor másnak visszahív, ha látja, hogy kerestem, de semmi...
Én megértem, hogy nem mi vagyunk az egyetlen betegei, de legalább annyival megtisztelhetett volna, hogy megnézi a cicám eredményeit, nem furcsa ez, hogy még csak nem is érdekelte őt? Vagy azt gondolta, hogyha úgyis tájékoztatott a másik orvos akkor neki már minek? Nem véletlenül kifejezetten hozzá szerettem volna kérni időpontot, de olyan, mintha ő nem is kezelne minket a betegeként.
Az ember rábízza az egyik legfontosabb dolgot az életében és ilyen furcsa dolgokat csinál. 16 éves a cicám, gondolhatja, hogy milyen fontos nekem, nem azt mondom, hogy egy fiatalabb cica nem lehet ugyanilyen fontos, csak mégis...
Előre is köszi a válaszokat!
Én nem ítélkeznék a helyedben, hanem keresnék inkább másik orvost.
Bármi lehet a háttérben. Lehet, hogy több helyen is dolgozik egyszerre sok-sok pácienssel vagy az utóbbi időben nehéz napjai voltak és tényleg nem volt ideje. Különben ha több száz pácienssel van dolga az embernek, akkor természetes, hogy nem tudja mindet a fejében tartani, ezért van az asszisztens és a számítógépe. Ha jó a hírneve, akkor nem hiszem, hogy igénytelenségről lenne szó vagy ha mégis, akkor valójában mégsem annyira jó orvos, csak kevés embert kérdeztél meg róla.
Szia,
köszi a választ. Nem persze, én sem ítélkezni akarok, csak nagy dilemmában vagyok, hogy mit csináljunk, mert ez már a harmadik orvos, akihez visszük őt. És tudom, úgy hangozhat, hogy én vagyok válogatós, de pusztán szerencsétlenek voltunk, mert az első alig akarta rendesen megvizsgálni, a második kedves volt, de nagyon elmaradott volt úgymond, mert nála labort pl. nem is lehetett csináltatni, se ultrahangra nem volt nála lehetőség, ez meg egy szuperül felszerelt hely, de megint nincsen szerencsénk... :( Nem tudom, kezdek nagyon csalódott lenni, hogy mit várhat az ember...
Ez sajnos ilyen... Állatorvosból kevés van, jól felszerelt helyből még kevesebb. Nálunk össz-vissz 5 állatorvos van a városban, közülük 1 viszonylag jól felszerelt hellyel (viszont csak röntgen, ultrahang nincs), de még így sem bíznám rájuk az állatomat az orvos kétes hírneve miatt, hiába a felszereltsége.
Nem tudom az ország melyik felében laksz, de mi végül Kaposváron találtunk olyan teamet, akikre bátran rábíznám/rábíztam az állatomat, csak az is másfél óra utazásra van tőlünk, így lényegében csak műteni vinném hozzájuk. :\
Vérvizsgálat is egyébként úgy tudom, hogy csak néhány helyen van az országban és minden orvos azt csinálja, hogy postázza a vérmintát, majd kiszámlázza neked a labor költségét.
Igen, pontosan így van, szerintem is... :/
Köszönöm, sajnos az hozzánk nagyon messze van, ráadásul már korlátozottak a lehetőségeink is, csak a szomszédos városokban próbáltam dokikat keresni, mert nagyon nehezen viseli az utazást, autóval visszük, de még azzal is... Nagyon félős cicus, világ életében csak lakásban élt, kevés inger érte őt.
Na ezt nem értem én sem Kérdező, úgy csinálsz, mintha a dokinak más dolga sem lett volna, csak a te macsekoddal foglalkozni. Ezek szerint nincsen neki szerencsére semmi komoly baja. Ezt még megjegyezni is felesleges lett volna neki, amikor naponta ki tudja, hány súlyos beteg vagy súlyosan sérült állatot lát szegény, akiknek tényleg kell a segítség. Nem mellesleg nem a kifejezetten rendelői számot hívtad? Ez mire volt jó? Nem vészhelyzetről van szó...
A doki hozzáállásával nem volt itt semmi probléma. Felesleges dobni egy jó orvost csak azért, mert nem veszi előre a nem sürgős eseteket. Teljesen jól teszi. Amíg te ilyenekkel hívogatod, lehet más meg nem éri el egy haldokló állattal.
Én is macskás vagyok, nekem is ők a legfontosabbak, de azt meg kell érteni, hogy a külvilágnak meg nem.
Kérj szépen egy időpontot a sima rendelői számon konzultációra és menj be. Máris lesz rád ideje az orvosnak.
Amúgy fogadj meg egy jó tanácsot :)
Az állatorvos is csak ember, neki ez csak a munkája, akkor is, ha szívből teszi. Úgy is gondolkodik, mint egy ember. Ha megutáltatod magad vele, akkor még ha alapból próbál nem is úgy hozzáállni, a macskádnál sem lesz ott 100%-ban.
Ha tényleg a javát akarod, akkor higgadtan kell ügyet intézni és figyelembe venni másokat is. Azt is el kell fogadni, ha a doki nem tud, vagy nem akar fejben tartani minden esetet. Attól még lehet jó orvos. Azért fizeted, hogy ellássa a macskát és nem azért, hogy hajbókoljon előtte. Olyat is biztos találsz, csak nem épp ebben az árkategóriában :D
Egyrészt, azt sem tudod, milyen árkategôriárôl beszélünk, ûgyhogy szerintem inkább hagyjuk...
Másrészt, ha õt választom állatorvosunknak, akkor elvárom tõle, hogy õ is foglalkozik az esetünkkel, ne adja át másik orvosnak. Szerintem ez alapvetõ fontossàgû dolog orvos-beteg között, hogy a bizalom meglegyen.
Egyébként, igen, jôk lettek a véreredmények, ezt én is láttam, és az az orvos is mondta, aki felhîvott, de ha tudni akarod, nekem is szükségem lett volna viszonylag rövid idõn belül segîtségre, mert a cicám néhány napja alig evett, és megijedtem, hogy akkor most pontosan mi is van, hogy a veséjével mi a helyzet pontosan,mert egy éve felmerült a veseelégtelenség gyanûja... Nyilván vannak sürgõsebb esetek az enyémnél, nem azt mondtam, hogy nincsen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!