Bolhás a macskám, mit tegyek?
Szia! velem pont a héten ugyanez volt a helyzet. mármint a macskámmal:) Nagyon durva volt, amikor elkezdtem fésülni, kb 10 bolha beleragadt a fésűbe, 5-6 meg a kezemen kezdett mászni, úgy elkezdtem sikoltozni, hogy szegény macska majdnem szívrohamot kapottxD nagyon gáz, hogy idáig hagytam fajulni a dolgokat:S De figy, mi ugyanezeket használtuk, és megpusztultak. pedig tnyleg nagyon durva voltxD
csak mi azzal a barna izével kezdtük(művésznevén neostomosan) aminek az a lényege, hogy feloldod 1 liter(!) vízben, és legalább 5-6 percig mosod vele, aztán ne öblítsd le. Fújkálhatod is vele, de az szerintem csak akkor ér, ha megelőzés céljából van(de csak 3 napig hat) na meg fürdés után mindent be kell vele fújkálni( alvóhelyet, lakást, mindent) hogy ne keljenek ki aaa peték(?). Nna aztán meg, mivel csak 3 napig hat, azután frontline-nal le kell kezelni, az hat 30 napig. ez így tuti páros, így hatnia kell. Ismételd meg a fürdetést még egyszer(tudom, kellemetlen:S) aztán pár nap múlva frontline-nal csepegtesd(tudom, nem olcsó:S:). Amúgy az is lehet , hogy nálatok a fronti nem használ. Két állatorvosunk van, az egyik azt mondja, hogy a bolhát melegágya, mert vagy 10 éve nem változtattak az összetevőkön, és a legtöbb bolha immunissá vált vele szemben. Háát nem tudom. Ha mégis ugyanolyan maram kérj tanácsot állatdokitól. De ennek használnia kell!!! :D:D:D Sok sikert:)
Szia!
Az utolsó válaszoló sem mond hülyeséget :)
A mi cicánk az előző lakhelyéről hozta magával a bolhákat. Nagyon tele volt. Aztán persze a lakás is. Sok mindennel próbálkoztunk, vettünk kisállat-kereskedésben csöpögtetős izét, szart sem ért...fürdettünk, elpusztult néhány, aztán persze a lakásban megtelepedett bolhalárváktól újra tele lett. Állatorvos ajánlotta a Stronghold nevű spot on-t. Vényre lehet kapni, én ott náluk a patikában vettem. Igaz, hogy 2000 Ft körül van, de nagyon megérte!!! Rácseppentettük a cicára, két óra múlva csak úgy potyogtak belőle a döglött bolhák. Úgy működik, hogy felszívódik a cica bőrében, megfertőzi a bolhát, ami megcsípi, és rövid vergődés után elpusztul (a bolha :-P). A lakásból is eltünteti a lárvákat, ugyanis azok a bolhaürülékkel táplálkoznak, és mivel az is fertőzött, a lárváknak is kampec lesz.
Esetleg másnap érdemes megfürdetni, úgy könnyebben kipotyognak a szőréből is. És naponta átporszívózni a lakást, akár többször is!
Nekünk ez vált be!! Egy hónapig hat, utána a biztonság kedvéért még egyszer megismételtük. Benti cica, azóta egy darab bolha sincs benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!