Ettől nem lehet semmi baja a cicusnak? Illetve, mit tudnátok javasolni, hogy ne keveredjen összetűzésbe a két cica? (Mindkettő lány) vagy esetleg hogyan tudnám összeszoktatni öket?
Figyelt kérdés
Nemsokára kapni fogok egy kb.2 hónapos kiscicát. Napközben amíg suliba vagyok a garázsban lenne egy elkülönített helyen kb.6 órát kéne kibirnia amíg hazaérek, de az apukám itthon dolgozik ugyhogy ő is bármikor ki tudja onnan hozni. Már van egy 4 éves (kinti) cicám, ezért lenne bennt, hogy nehogy összebalhézzanak, illetve a szomszédba van egy nagy német juhász, ezért is féltem. Persze mikor hazaérek kivinném a kertbe, tehát nem egésznap a garázsban lenne.2018. okt. 19. 11:11
1/8 anonim válasza:
Fűtött vagy fűtetlen a garázs? Ha nincs ott fűtés, akkor megfázhat, tüdőgyulladást kaphat, megfagyhat. Lakásban nem lehet? Mindenképp össze kell ismertetni a két macskát!
2/8 Mansour válasza:
Össze kell őket szoktatni. Engedni kell, hogy ismerkedjenek, ha balhé van, egy időre el kell őket különíteni. Mi már jó pár cicát összeszoktattunk, általában nincs különösebb gond, 1-2 napig megy a fújás, de pár nap alatt megszokják egymást.
3/8 anonim válasza:
Mielőbb össze kell őket szoktatni. Eleinte lehet, hogy lesz balhé, de megszokják egymást. Én mikor elhoztam a kiscicát a felnőtt ivartalanított nőstény mellé, csak kerülgették egymást és fújtak egymásra, de nem kell aggódni, nem fogják egymást megenni. Őszi macskának viszont nem ártana fűtött helyen lennie, hamar megfáznak.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Az is esetleg számítana az összeszoktatásban ha egy olyan helyen találkoznak amit egyikük sem ismer tehát senki-é sem a terület? A garázs fűtött, télen nagyon jó idő van ott bennt, lakásban sajnos nem lehet.
2018. okt. 19. 12:26
5/8 A kérdező kommentje:
És még annyit hozzátennék, hogy a garázs nem olyan hely, hogy a kiscicának begyuladhatna a sok portól a szeme rendesen ki van takarítva, nincs semmilyen éles tárgy ami megsérthetné.
2018. okt. 19. 12:29
6/8 Mansour válasza:
Az új cicának nincs még saját területe, tehát az ő szempontjából mindegy, hogy hol. A meglévő cica fogja úgy érezni, hogy betolakodnak a területére, ezért jobb, ha őt engeded be a garázsba az újhoz. Aztán lassanként ki lehet vinni a kertbe is. Lehet amúgy fűtött garázsban tartani, de minden nap ki kell engedni legalább pár órára, vagy a kertbe, vagy be a házba (vagy mindkettő).
7/8 anonim válasza:
#1 kinti cicák is megfagynak? Most 20+ fokok vannak nappal.
8/8 anonim válasza:
#7. 2 hónapos macskáról van szó! Még nehezebben vészeli át a telet, könnyebben kihül, mint egy fél éves vagy felnőtt macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!