Csontvázzá fogyott macskával, aki nem hajlandó enni mit tegyek?
Más ételekkel nem próbálkoztál?
Valami diétásabbal pl szósz és rizs?
Vagy hallal?
Sosem volt ilyen macskám, de én mindenfélét eléraknék, hátha valami meghatja. Bár ha egy macska nem eszi meg a húst, az errefelé már súlyos eset... Mondjuk én ezen a ponton már rendes húst is adtam volna neki, amit én eszem (minőségi házi cucc), plusz tojást (az enyémek imádják) meg ami még macskának való lehet... Ha a szószt szereti, összeturmixolnám a húsdarabjait vagy akármi, kevernék hozzá tojássárgáját (sok zsír és egyéb tápanyag, elég tömény cucc és kalória az kell), legalábbis ez az első gondolatom, hogy ezt tenném.
Az állatorvosnak semmi ötlete? Ő mégiscsak látott már enni nem hajlandó macskát, én még nem...
Amikor a mi kandúrunk alakul zörgő csontvázzá, ez a táp szokott beválni:
naponta többször kínálva 10-15 grammot, beáztatva a leírás szerint. (mint láthatod, az ajánlatai közt ott az anorexia)
A másik, amit mindig megeszik a nyers csirkeszív.
Csak ránézésre állapította meg az orvos, hogy vérszegény?
Kérj vérvételt!
Nekem most van egy 16 és egy 17 éves öreg cicám.Náluk szokott jönni olyan időszak néha, hogy nem akarnak enni, és rohamosan fogynak.Ilyenkor azt csinálom, több tálat teszek eléjük, külön veszem őket többi cicától, és 24 órában van előttük mindenféle finomság.Nyers darált csirkemell az alap, mert ezt eszik a legjobban, jobb fajta alutasakos, jobb fajta junior cica száraztáp(ez apró),csirkemellsonka, stb.Ilyenkor még tőkehalmájat is veszek nekik,főzök csirkehúst, marhahúst apróra vágva nyersen, főve is, stb.Mellette víz és laktózmentes tej.
Kb.6 óránként frissre cserélem.Ez vált be nálam.Hogy bő választék, de főleg nyers-főtt hús,ami a szószban van, az nem hús!Azt nem lehet annak nevezni. A hús az a hús.Az alutasakosban alig van hús, persze hogy lefogy tőle a cica, és megunja.
Milyen hússal van tele a tányérja?Alutasakossal?
Ha így eteted, nem fog hízni.
A másik, hogy ha csak teszteket csinált az állatorvos, az kevés.Vérvétel kell, megnézni mi más baja lehet.Vese, máj, stb.
A tesztek nem mindig mutatják a valós állapotot.
Ha nincs rendszeresen oltva, és kijárós, bármit elkaphatott.
Nem kell megvárni, míg csont-bőr lesz, idejében vinni kell orvoshoz, ha nem jön rá mi baja, másikhoz, etetni naponta többször,jó minőségű hússal, mert a fehérjét abból tudja fedezni.
Nemrég nekem is így volt egy cicám, bármit adtam neki, rá se nézett.Állatorvos antibiotikummal kezelte, nem javult, elvittem egy távolabbi jól felszerelt rendelőbe, vérvételből kiderült, vesebeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!