Idős, családtag cicával költözés testvérhez, ahol viszont babák vannak. Hogy lehet ezt megoldani?
11-es ennyi hülyeséget is rég olvastam egy posztban.
Nálunk előbb volta macska mint gyerek,és természetesen nem hajítottuk el a lányunk születése miatt. Oltott,féregtelenített,mindig is lakásban tartott macskáról van szó. Lassan 4 éve él együtt nálunk gyerek és macska, a lányunk makk egészséges, semmiféle allergiája nincs. A macska sosem bántotta.
11.
Friss császáros anyaként haza mertem menni a babámmal a 2 spánielünkhöz. A fiamnak az öregebbik spániel volt a járássegítője, szegény kutyus meghalt már, a fiam azóta is szeretettel beszél róla és makk egészséges a fiam, oviba kerülése előtt még az orra se folyt.
A lakásban tartott, oltott, egészséges macskától nem lesz senkinek sem baja.
Gondolom a rokon majd külön szobában fog lakni.
Én azt tanácsolnám, hogy egy pár hónapig a cica ne menjen be a gyerekek szobájába.
És ha a cica alom rendesen van takarítva még szaga sincs.
boldog együttélést kívánok!
11-es : Ekkora marhaságot honnan veszel?Komolyan, az ilyenek megérdemelnék hogy egy lakatlan szigeten éljenek egyedül.
Nekem van három felnőtt gyermekem, születésüktől kezdve állatok közt éltek.Állatok tisztán tartva, oltva, féregtelenítve. Nem ettek közös tálból meg ilyesmi, de simogatták, stb. Környezetemben az összes gyerek folyton beteg volt, meg allergiás mindenre. Az én gyerekeim alig voltak betegek, és egyik sem allergiás semmire a mai napig sem.Mindenki csodálkozott is, mert azt remélték, beigazolódik, hogy macska, kutya, meg gyerek együtt nem jó.
Ellenben megtanulták, hogyan kell gondoskodni valakiről, empátiát tanultak, érzelmileg kiegyensúlyozottabbak voltak társaiknál.Amúgy a saját gyermekorvosunk gyermekeinek is voltak állataik a lakásban.Aki nem hiszi, milyen jótékony az egészségre is, ha állatokkal élünk együtt, keressen erről cikkeket, kutatásokat.
Most a 2 kisunokám is rengeteget foglalkozik állatokkal, ők sem allergiások semmire.
Sőt a lányom mikor terhes volt, a biztonság kedvéért megnézette a véréből a toxoplazmozist, kiderült már átesett valamikor rajta, észrevétlenül, így a babára nem jelenthetett veszélyt.Még emiatt is jó, főleg kislányoknak ha cicával élnek.
Kérdező:Én biztos nem mennék oda, két okból.Egyik hogy megtűrt személy legyek, a férj nagynehezen egyezett bele, konfliktus lesz cica nélkül is előbb-utóbb. Másik, ha családtag 17 éves cicám nem maradhatna velem, én se mennék. Keresnék más helyet, albérletet mondjuk.Vagy más rokont, ismerőst.
Kedves kérdező, ki neked aki költözne? Ha ennyire szíveden viseled a sorsát, hogy ide beírsz helyette, akkor miért nem fogadod be te???
Vagy a cicáját?
Nekem az egész gyanús.Ismerek olyanokat sajnos, akinek az állata öreg lett, és nem akarná tovább tartani.Ugye öreg kis állatokkal vannak gondok, betegség, sok minden lehet.Megszabadulna tőle.Ideírja ezt a mesét, hátha valaki beveszi és befogadja a szegény macskát.
Tudom mit jelent egy idős állat, különleges gondozást igényel, és sok kellemetlenséggel járhat.Nem mindenki olyan emberileg, hogy bevállalja, de kidobni se akarja, igyekszik más nyakába varrni.Utolsó sor nagyon árulkodó, bennünk állatszeretőkben akar lelkiismeretfurdallást csinálni vele.
Szerintem egy frissen szült anyukának más se hiányzik, mint egy plusz családtag és egy macska. Főleg panelba. Ennek ellenére belement, ami nagyon rendes tőle. Szerintem az a minimum, hogy alkalmazkodsz a kéréséhez.
Én egyébként megértem. Az eszemmel én is tudom, hogy egy egészséges, oltott macska nem veszélyes a gyerekre, de akkor sem örülnék, ha egy lakásban kellene vele laknom. Ezért nincs is háziállatom, soha nem is volt, és bizony baromi nagy változásnak érezném, ha egyszer csak valaki beköltözne egy macskával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!