Cicatartok! Melyik lenne a jobb megoldas?
Ugy dontottunk elmegyunk nyaralni, 18nap lenne az idotartam, a kerdesem az, hogy mit tegyek a cicaval, illetve szamara melyik lenne a jobb megoldas.
Ket opcio kozul tudok valasztani:
1.) a cicank marad a sajat kozegeben es napi szinten latogatnak (4ember tudna feljarni felvaltva) kb napi 2x 1orara es igy a sajat kornyezeteben maradna, viszont a nap tobbi reszet egyedul toltene.
2.) illetve van az a megoldas hogy atveszik megorzesre, viszont az idegen kornyezet, viszont tobb felugyelet. (2 helyre is tudna menni, az egyik helyen van egy masik cica is, de a mienk nem igazan szeret baratkozni mas allatokkal)
Szerintetek melyik lenne a legjobb megoldas?
Olyan valaszokat nem szeretnek hogy nem vagyok felelosseg teljes gazda, mert tenyleg csak neki akarom a legjobbat!
A valaszokat elore is koszonom.
Csakis az 1-es!
A macska a megszokott környezetét szereti, nem számára idegen emberek társaságára vágyik.
Esélyes lenne, hogyha elviszed "megőrzésre" akkor azt az időt valami alá elbújva, rettegve töltené, kivéve, amikor esetleg balhéznának a másik macskával.
3-as vagyok és kihagytam a lényeget!
... nem IDEGEN HELYEN, idegen emberek társaságára vágyik!
1-est választanám.
Maradjon a saját környezetébe, de persze minden nap menjen valaki megetetni.
1), hogy a saját környezetében maradjon a macska. De, sokkal jobb lenne ha nem négy ember járna fel hozzá, hanem egy, max kettő. Mert attól is kiakadhat, ha a négy váltja egymást, ti meg nem vagytok ott (de legalább gondolom ismeri őket)
2) leírták, miért nem: hatalmas stressz, idegen hely, másik macska, nem szeret barátkozni
3) feliway párologtató az első megoldás mellé pluszban. (Voltatok-e már így oda nyaralni, átélt-e már ilyet a cica? Van-e tapasztalatod? Az enyém nem eszik, ha nem vagyok itthon. - szerencsére, nem volt pénzem nyaralásra mostanában :DDD) Miért ne lennél felelősségteljes? Más emberek, hadd ne mondjam... Te meg éppen gondoskodsz róla, hogy mindene rendben legyen.
Én az első megoldást javaslom. Bár nekem sosem volt cicám, de évek óta átjárok a szomszédhoz, ha nyaralni megy. Szerintem a cicának jobb, ha a megszokott környezetében marad, még akkor is ha egyedül van.
Én naponta 1x mentem. Adtam a cicának tiszta vizet, kitakarítottam az almot, kapott egy alutasakos eledelt. Száraz folyamatosan volt előtte, ha már kevés volt benne után töltöttem.
Általában 3 hétig volt távol a gazdi. A cica megvárta, amíg megcsinálok körülötte mindent és csak akkor kezdett enni, ha kimentem a lakásból. 3 hét alatt egyetlen egyszer hagyta magát megsimogatni, viszont, minden alkalommal a bejáratnál várt és nyávogott kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!