Maine coon cicatartók! Ti mennyiért vásároltátok a cicátokat?
800 euró?! 250 ezer forint egy macskáért? Az nem semmi. Nekem is tetszenek a Main Coon-ok, azért néztem be a kérdésbe, de eszemben sem volt, hogy ennyibe kerül.
A menhelyek tele vannak kis árva cicákkal, azok ugyanazt tudják. Igaz, a facebook-on nem kapnak esetleg annyi lájkot.
130 ezerért veszem (még csak a foglalónál tartok). Az általam választott tenyésztőnél 120-150 ezer között van a hobbi cica ára.
Egyébként ki mondta, hogy azért, mert valakinek van egy álom macskafajtája, már nem is szereti a többit? Nekem házi cicám is van, menhelyről, a páromnak szintén, de nagyon régóta szeretnénk egy Maine Coont.
Lesz@rom a menhelyeteket. Baromi unalmas már ez az erőszakos "térítés". Ettől megy el az ember kedve. Gyerek mellé, lakásba hadd vegyek már megbízható, tuti egészséges felmenőkkel rendelkező, stabil idegrendszerű állatot. És nem igaz, hogy ugyanannyit tud. A maince coon macskám láthatóan okosabb a legtöbb utcai / menhelyi keveréknél. Van összehasonlítási alapom.
A 800 eurót pedig megengedhetjük magunknak, mivel nem magyar fizetést kapunk.
120 000 Ft volt az enyém. Nagyon bújós, beszélgetős, jó természetű, egészséges cica, most volt fél éves. Az biztos, hogy főleg egyedüli cicaként sok foglalkozást igényel, de egy csodálatos fajta.
Nekem rajta kívül 4 házi is van, mind mentett valamilyen formában, utcáról, vagy előző gazdától, mert neki már nem kellett, szóval nem mondanám, hogy azért, mert a maine coon-ért fizettem, a többit ne szeretném, vagy kevésbé szeretném. De hatalmas különbség van köztük, és nem véletlen maine coon-t szerettem volna, valószínűleg nem az utolsó ilyen cicám lesz életemben. Persze, a maine coon is ugyanúgy macska, de összehasonlíthatatlan természetben, nyilván külsőben is, épp ezért vannak külön fajták, mind más és más. Szép dolog a menhelyről befogadás, meg a mentés, de kár átesni a ló túloldalára, hogy már felelős tenyésztőtől se vegyen az ember. A szaporítókra természetesen nagyon kell figyelni, jó sok van belőlük ennél a fajtánál is :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!