Cicáknak milyen kinti alvóhelyet alakitsak ki télire?
Szia! Pont most csináltam én is, illetve az utolsó simításokat végzem, mert elfogyott a ragasztószalag.
Két kartondobozra lesz szükséged, egy nagyobbra és egy kisebbre. Én két fűnyíró dobozt szereztem be a helyi építők boltjából, és 1 cm-es vastag hungarocell lapokat használtam a vághatóság, kezelhetőség miatt a szigeteléshez.
Ezen kívül szükséged lesz:
Ragasztó szalagra, nálam eddig elfogyott kettő, és úgy nézem, kell még legalább három
(a lenti képen látszik, hogy először a sima barna szigetelőszalagot használtam, aztán azt lefedve az ezüst színűt, ez vastagabb tartósabb, viszont sajnos drágább, és kevesebb).
A hungarocell lemezeket MESTER fix építési ragasztóval,
és a hozzávaló kinyomó pisztollyal [link] ragasztottam, ebből elfogyott másfél tubus.
Nos, a nagyobb dobozba beleméred a kisebb dobozt, ha kilóg, akkor a tetejét levágod 4-5 cm ráhagyással, hogy majd amikor a doboz magasságából vágtál, rá tudd illeszteni, mint egy tetőt. A hungarocellt, és a belső karton doboz méretre vágásához a legjobb a linóleum vágó.
A nagydoboz alját és oldalait kibéleled az általad méretre vágott, és összeragasztott
Hungarocellel. A bejárati nyílást, először a kinti dobozon vágd ki, ehhez igazítsd a hungarocellt, és legvégül a belső dobozt.
A Belső doboz alját ki ragasztó szalagoztam. És a két doboz közötti réseket (mivel nem volt egyenlő a távolság, még pluszban betömködtem hungarocell darabkákkal, azokat már nem ragasztottam össze.
A külső, és a belső doboz teteje közé szintén hungarocellt teszel. A külső dobozt lezárod, és már ragasztószallagozhatod is körbe. És kész is. Majd tetszés szerint puha rongyokkal béleled. A cica bejárathoz még pluszban tehetsz egy hosszan csíkokra vágott genothermet .
Ez árban kb. 5000-6000 ft-ból megvan. ( Nekem hungarocellt nem kellett vennem, mert megmaradt mennyezeti lapokat használtam, ezért nem tudom pontosan megmondani, de azt hiszem hogy az 1 centis lap kb 300 ft-ba kerül)
[link] elég sötét lett a felvétel, de talán látszik, hogy milyen jó kis vastag lett a bejárat „fala”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!