Hogy édesgessek ide egy kiscicát?
Már kb. 2 hete nálunk lakik egy kislánycica, olyan 12 hetes körüli lehet. Az utcáról kóborolt ide és az első pár nap nagyrészt a pincénkben bújkált, aztán elő mert merészkedni, de még mindig megijed és elszalad, ha kb. fél méternél közelebb megyek hozzá. És még így is bennem bíik a legjobban, a szüleimtől már akkor megijed, ha a hangjukat meghallja. 3 macskánk van egyébként és az egyik kandúrral nagyon összebarátkozott, folyton látom, hogy követi, meg "puszilkóznak", hozzábújnak egymáshoz, stb., bár van, hogy a kiscica oda akar bújni a fiúhoz, ő meg ilyen figyelmeztető jelleggel fejen paskolja, de amúgy legtöbbször jól kijönnek. Gondoltam már arra is, hogy ha látja, hogy a barátja se fél tőlem, megenyhül, szóval sokszor odamentem a fiú cicánkhoz, amikor ott volt a kiscica is és elkezdtem simogatni meg ilyesmi, de ugyanúgy megijedt és elrohant, ha felé is oda akartam nyúlni, hogy őt is megsimizzem.
Szóval már kb. egy hete így vagyunk, hogy a max. fél méteres körzetébe oda tudok menni, de annál közelebb nem, pedig már próbáltam kajával a kezemben is idecsalogatni, vagy a lézertollal egyre közelebb csalni magamhoz. Az a baj, hogy a szüleim nem biztos, hogy meg akarják tartani, de addig elajándékozni se tudjuk, ha meg se tudjuk fogni..Mondjuk nekem nem lenne ellenemre, ha megtartanánk, mert nagyon aranyos, de orvoshoz is el kéne vinni, ami ugye megint nem lehetséges, ha még a hordozóba se tudjuk betessékelni vagy megfogni legalább a kezünkben.
Mennyi idő, amíg megenyhül? Vagy mit csinálhatnék még, hogy ne féljen tőlem?
Köszönöm a válaszokat :)
Utolsó, remélem, az a másik kiscica is előbb-utóbb megenyhül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!