Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ilyen esetben kérhetem állatvé...

Ilyen esetben kérhetem állatvédők segítségét?

Figyelt kérdés

Szomszédom hozott két kölyök macskát, akikkel egyáltalán nem foglalkoznak. Nincsenek etetve, beoltva, se semmi egyéb. Állandóan hozzám járnak, mivel nekem is van 3 macskám (amiket szintén a szomszéd dobott ki), és az egyikük a saját kölykeiként kezeli őket. Emiatt viszont a saját macskáimmal nem tudok foglalkozni, mivel a kicsik nem is hagyják őket nyugton, és az ennivalójukat is megeszik. Arról nem is beszélve, hogy a kertet is hazavágják. Nyilván megoldás lenne elzavarni őket, de ehhez meg nincs szívem, mivel tudom, hogy egyedül itt tudnak enni.

Felmerült bennem, hogy kihívok egy állatvédő szervezetet, és elvitetem őket, ugyanis a szomszéddal hiába próbáltam beszélni, le se sz*rja. Csak nem vagyok benne biztos, hogy ilyen esetben is tudnak-e segíteni. Érdemes őket hívnom? És ha igen, kihez fordulhatnék? A Noé-t, és a Herosz-t találtam, akiket holnap fel tudnék hívni. Ők megfelelnének?

Előre is köszönöm a segítséget!

2018. szept. 21. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Pakold be őket egy hordozóba és ha tudod ajándékozd el őket, vagy vedd fel a kontaktot helyi állatvédő csopival, hogy gazdikereső, elhanyagolt cicák vannak, hátha.

Mi az egykori szomszéd 3 macskáját ajándékoztuk el, mikor elmentek nyaralni, a kis Cicákat kizárva a házból, kaja nélkül.... Nyilván átjöttek hozzánk, egy hétig etettük őket, aztán közben gazdisodtak.

2018. szept. 21. 16:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Sajnos elajándékozni nem tudom őket, mivel ismerősi körben senki nem tud, vagy nem szeretne macskát vállalni. Állatvédőket viszont megpróbálok elérni, hátha tudnak segíteni.
2018. szept. 21. 16:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Oltatni nem kötelező a macskákat,így ezért nem bűntethetőek.Tudod bizonyítani,hogy nincsenek etetve,és rosszul bánnak velük ?
2018. szept. 22. 08:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Csont soványak, és akárhányszor jönnek hozzám, képesek megenni egy felnőtt macska adagját is. Ráadásul a szomszéd enni nem hoz ki nekik (Látnám ha hozna, az udvarukra néz az ablakom), a macskák pedig nem mehetnek be a házba.
2018. szept. 22. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!