Most mi tegyek, nem jók a cicám vese értékei?
16 éves mûlt a cica. A karbamid laboreredménye mutat emelkedést, 15,3... Novemberben készült ez a labor, és akkoraz állatorvos azt mondta, hogy ezek az értékei jók... A cica kedve jó, eszik is, de a szárazat nem nagyon tudja megrágni, mert már nem sok foga van. Fogyott is, és ez nem tetszett nekem, ezért vittük el tegnap egy másik dokihoz, aki azt mondta, hogy a veséjével kezd gond lenni, de hogy korához képest ezek nem rossz értékei. Verti dmg-t mondott, hogy azt vegyünk neki. Ma utána néztem a neten és teljesen lesokkolódtam, hogy állîtólag a karbamid pl. már csak akkor mutat eltérést, ha a vese 70 % -át elvesztettea funkcióinak?? Akkor errõl miért nem mondott semmit az orvos, majdnem egy évvel ezelōtt??Nem tudom, mihez kezdjek, ezen az oldalon vagy 10 féle vitamint îrnak, h mit adjunk ilyenkor a macskának, de ennyi félét 1általán lehet keverni ezzel a very dgm-el, azt sem tudom..
És hogy most lehet már még rosszabb a veséjével, most csináltatunk még 1 labort, hogy eltelt 1év megint.
Kérlek segîtsetek, szeretném lelassîtani még ezt a folyamatot, ha lehet...Õ a mindenem, nem akarom ōt elveszîteni.:(
Az állatorvosra hallgass, ne netes oldalakra!
Ha kételkedsz kérdezz meg másik, független dokit is!
Köszi a vàlaszt.
Igen, elviszem másik orvoshoz is...
Nagyot csalódtam most abban, akinél eddig voltunk,miért nem tudta ezt megmondani, hogy kezd a veséjével gond lenni?:( Még tisztán is emlékszem, amikor felhîvtam ezekkel a tünettel pl., hogy többet iszik,fogyott stb., akkor ugye mondtâk, hogy kell egy teljes labor, nem a veséjével van-e gond. Amikor mentünk vissza, hogy közöljék az eredményeket, tiszta ideg voltam, hogy mi lesz, annyit mondott, hogy rendben vannak a leletek és direkt rá is kérdeztem, hogy akkor a veséje is? Azt válaszolta, hogy Igen...:( Ezzel a tegnapi orvossal kapcsolatban is felemás érzéseim vannak, mert sok mindent elmondott, többek között ezt is õ mondta meg, hogy a veséjével gond van, de pl kérdeztük, hogy akkor lassan kellene ûj labor, mert letelt az 1 év, erre az volt a válasz, hogy szerinte, ha nincs baj, akkor nem kell õt kînozni, de hát akkor ezek szerint van... Szóval, kicsit ûgy éreztem rajta, hogy idõs a cica és ezek az értékei természetesek ahhoz képest. Én is tudom, hogy már idōs, de ha még lehet valamit tenni, hogy még meghosszabodjon az élettartama, akkor én akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!