Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek, ha a kislányom...

Mit tegyek, ha a kislányom nagyon-nagyon allergiás a macskákra?

Figyelt kérdés
3 hete fogadtam be 3 kiscicát és a 12 éves kislányom azóta nincs jól, viszket a szeme, folyik az orra stb. Elvittem a múlt héten allergia vizsgálatra és kiderült, hogy a macskaszőrre nagyon allergiás... Nekem a gyerekem fontosabb, mint a macskák, de az utcára sem szeretném őket kitenni.

2018. szept. 3. 10:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tényleg? De jó!
2018. szept. 3. 11:55
 12/20 Kései Sirató ***** válasza:
18%
Az utolsó kegyetlen válaszolóra ne hallgass! Van egészségügyi végzettségem, csak tüdőasztma lesz belőle, nem gyógyulás.
2018. szept. 3. 12:15
 13/20 A kérdező kommentje:
:(
2018. szept. 3. 12:20
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Nehogy még fogdossa őket! Nagyon szomorú, hogy a lányod allergiás, de nagy veszélynek teszed ki azzal, ha megtartod a macskákat. Minél többet van a közelükben, annál rosszabb lesz. Sajnos az allergia aljas dolog, és idővel romlik, sőt komolyabb következményei lehetnek, amiket felnőtt korában is viselnie kell. Ritka esetben odáig is fajulhat, hogy már a macskatartó iskolatársa közelében is fulladozni kezd.

Mivel kicsik a macskák, könnyebben találhatsz nekik gazdát. Elvileg 12 hetes kor előtt nem kéne odaadni őket, de (ha jól számolom kb. 7 hetesek), mivel ez különleges helyzet, ha már rendesen táplálkoznak elajándékozhatod őket. Gazdikereső csoportokban írd ki, hogy mennyi idősek, hol vannak, milyen neműek. Tegyél ki mindegyikről jól sikerült képet, és akár egy rövid "személyleírást". Ha a pénzt nem sajnálod, azzal is növeled az esélyeiket, ha oltva, féreghajtva adod gazdihoz őket.

Amíg nem találsz nekik gazdit (akár ideigleneset is), tartsd őket minél inkább elszeparálva a lányodtól. Moss gyakrabban, és lehetőleg a lányod dolgai és a macskák ne kerüljenek egy szobába. Ebben az időszakban azzal is sokat tehetsz, ha többször letörlöd a port és felporszívózol. Remélem sikerül szerető gazdikat találni!

2018. szept. 3. 13:19
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
Allergiára gyógyszer???
2018. szept. 3. 15:20
 16/20 anonim ***** válasza:
36%

Elvileg nem muszáj elajándékozni a cicákat:

[link]

[link]

2018. szept. 3. 21:19
 17/20 anonim ***** válasza:
53%
Az én bátyám is allergiás volt, de mindig volt cicánk, es végül megszűnt az allergiaja. Nem tudom mitől, de lehetséges az ilyen.
2018. szept. 4. 02:21
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy döntöttem, hogy megtartom a cicákat, de minél hamarabb ki lesznek szoktatva a kertbe és csak estére engedem be őket aludni egy külön helyiségbe, ahol a kislányom nem tud velük találkozni. Írtak fel Ventolin sprayt és Mometosan orrsprayt a gyermekemnek, ezek szerencsére csökkentik a tüneteit, de szeretném, ha nem kellene őt gyógyszerezni a macskák miatt.
2018. szept. 5. 14:08
 19/20 anonim ***** válasza:
94%
Én akkor lettem allergiás a cicaszőrre, amikor egy ideig nem volt macskánk (gyerekkoromban). Amikor a szomszédunknál jártam, ahol volt két macsek, állandóan tüsszögtem, folyt az orrom. Nem sokkal később újra lett macskánk (kinti-benti), és az allergiám elég gyorsan elmúlt. Jelenleg is vannak macskáim, egészséges és allergiamentes vagyok.
2018. szept. 5. 23:55
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Arra még nem gondoltál, hogy egy ismerősödhöz elviszed őket? :) És így nem kéne bajlódni az estével se. Meg el tudnál menni megnézni őket.
2018. szept. 6. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!