Ivartalanítás kérdés: Ti hogy oldanátok meg az etetést?
Figyelt kérdés
A harmadik kis mentettem is lassan eljut az ivartalanítható korba. Jelenleg három cicám van, a másodiknál még nem volt nehéz az éheztetés, mert a legidősebb kijárós, nem is mindig jön be reggel időre enni. Így könnyen ment, hogy kimaradt neki a reggeli. Most viszont elgondolkodtam, hogy nehéz lesz mert két benti cicával nem lehet megbeszélni, hogy te ehetsz, te pedig nem. Vagy ba..ak ki a másikkal is, és ő se egyen? Az etetőbazár a konyhában van a padlón tálcákon, megszokták, hogy éjjel-nappal rájárhatnak, minimum száraz táp mindig van a tálkákban. Már az előzőnél is az én lelkivilágomnak volt rossz a műtét reggele, próbáltam elvonni a figyelmét, most ugye ezt újra el kell játszanom a legifjabbal, csak hogy közben ott a másik, aki már szegénykém egyszer átesett ezen a procedúrán. Szeretném úgy megoldani, hogy minél kevesebbet szenvedjenek. Reggel ugyanis már amint kinyílik a csipám sorakoznak a reggeliért. Azt eltudom intézni, hogy reggel minél előbb sorra kerüljön a műtétre. Kandúr egyébként, szóval nem nagy műtét.2018. szept. 2. 05:41
1/5 A kérdező kommentje:
Azt még hozzá teszem, hogy most fogja elérni a féléves kort, tehát még nem oylan sürgős, van pár hete. Nem késő esetleg fokozatosan átállni arra, hogy nincs éjjel-nappal manna a tálakban? Legalább is éjjel ne legyen elő semmi csak víz? Cicatejet kaphat még este? Mennyivel előtte kezdenétek az átszoktatást?
2018. szept. 2. 05:46
2/5 anonim válasza:
Nekem kutyusaim vannak, ráadásul 6. Amikor ivartalanítva voltak, akkor együtt éreztek, vagyis ők is koplaltak reggeltől fogva, illetve az ivás is ugyan ez (nálunk a doki csak este műt, így délután 2-től nem szabad inni) aztán amikor már indultunk el a műtétre, akkor az egyikünk lerakta a vizeket, a tápokat, illetve a vacsorájukat is. Nem lesz ennyitől még semmi bajuk.:) Igaz egy kicsit rossz nézni, hogy mindengyik várja a kaját, de mondom, ki lehet bírni.:)
3/5 anonim válasza:
Én bezárnám addig a hordozóba vagy az egyik szobába,amíg a többi eszik.Azok ha hagynak maradékot,azt eltenném onnan.Éjszakára se lenne kinn száraztáp,túlélik.
4/5 anonim válasza:
Oh, én is sajnáltam a ciccem, aki nagy zabás ám, már sem este, se reggel nem kapott előtte. Szerintem nem kell ez a fokozatos leszoktatás, attól, hogy nem kap aznap enni, bőven nem lesz baja, inkább mint hogy baj legyen az altatásból. Estére rakd el a kaját mindenki elől, s míg a másikok esznek, zárd el a kicsit. Aztán ahogy mondtad, mi hamarabb vidd el a dokihoz reggel. Így nem kell nézned a bánatos szemét.
5/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem lesz baja, csak tényleg rossz nézni a bánatos szemeit. Az előzőnél igyekeztem minél később felkelni, majd most is ezt fogom tenni. Valszeg tényleg az lesz, hogy addig becsukom a szobába míg a másik kettő eszik. Vagy ha eltudom húzni a reggeli felkelést, akkor az lesz, hogy akkor kap a másik kettő reggelit, mikor már indulunk, és a kicsi már bent van a hordozóban. És persze úgy helyezem, hogy ne lássa. Szar lesz, de ki kell bírni.
2018. szept. 2. 11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!