A cicám nagyon kivakarja a szőrét? Miért?
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy van egy gyönyörű, pöttyös-csíkos mintázatú, herélt, 3 éves, benti(!) cicám. Pár napja észre vettem, hogy a fülénél annyira vakarja magát, hogy már alig van ott szőr, és a pocijánál is egy 10Ft-os nagyságú helyen sincs. :(
Nem férges, nem bolhás, nem történt változás az életében, és biztosra veszem hogy nem beteg, mert voltunk dokinál, és semmit sem talált ami ezt kiválthatná. Alapvetően boldog cica, és most sem tűnik másnak. Volt valaki hasonló helyzetben? Tudok segíteni neki, hogy vissza nőjön a szőre?
Ugyanazt eszi mint eddig, Rossmannos vagy DM-es alutasakot szokott kapni, az ízeket váltogatom, délelőtt és este felé kapja, nap közben pedig mindig van kitéve neki prevital steril cicáknak való száraz, ez soha nem változik, eszegeti néha de nem viszi túlzásba, friss víz mindig van kint neki. Heti 10-15 dreamies falatka lecsúszik de ez sem újdonság, és nagyonnagyon ritkán(!) ha ellágyulok kap egy szeletke gépsonkát, de ezek sem újdonságok. :/
Vettek mintát igen, mértek lázat, ellenőrizték hogy megvan-e minden oltás, megnézték hogy férges/bolhás-e de semmi. Pont ezért vagyok ennyire elkeseredve, mert egyszerűen nem értem mitől lett ez hirtelen, és nem hiszem, hogy túlreagálom, mert a dokija is mondta, hogy tényleg nagyon szembe tűnő a szőre hullása ezeken a helyeken, főleg a pociján. :'(
Vitaminnal egyszer próbálkoztam régebben, de nem tetszett neki, egészbe kiköpte, széttörve kajába téve pedig ott hagyta az egész kaját. Érdemes lenne vajon "belé erőltetnem"? Gondolkodom azon is, hogy elvinni másik dokihoz, de igazából pici-cica kora óta ide járunk, nem voltunk még máshol mivel amúgy elégedett vagyok a dokival. Szerintetek?
Az enyém allergiás lett a tápra.
Idővel felhalmozódik a szervezetében a tartósítószer a tápokból, vagy kialakulhat valami összetevőre pl az enyém a szárnyas húsokra.
Válts olyan tápra amiben nincs tartósítószer és csirke vagy szárnyas. Utána pár napon belül enyhülnek majd a panaszok akkor meg is van a tettes.
Viszont a karmolás nyomait betadine -nal fertőtlenítsd majd kék hámosító krémmel kell bekenni.
Ha nem atka, akkor gomba vagy allergia.
Vérvételt és bőrkaparék vizsgálatot kell kérni.
Az utolsó választ nem értem, mint írtam, megvolt a bőrkaparék vizsgálat és nem mutatott ki semmit!
Utolsó előttinek köszönöm szépen, megpróbálkozunk akkor a táp leváltásával. Szerencsére semmilyen kis karmolást nem okozott magának. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!