Golden retriver szőrét le lehet nyírni?
Visszanő a szőre ha megnyirom?
Elvinnem szívesen egy kutyafodraszatba ahol ezt megcsinálják de nem tudom hogy ezt a fajtát meg szokták-e nyírni. Ha igen visszanő a szőre télre? Akinek goldi kutyusa van mit tenne ebben a helyzetben? Egyébként van speciális kefenk ami nagyon jól kiszedni a szőrét de úgy érzem neki is jobb lenne ha kevés szore lenne. Ezzel a kefevel hetente ki szoktam szedni a fölösleges szoret, fürdeni is szoktam hogy ne legyen annyira melege de szerintem még ez sem elég. Arról nem is beszélve hogy egyszer végigsimítom a szőrét és rengeteg szőr kihullik. Tényleg rengeteg szőre hullik, és ezt is szeretném megelőzni. Minden válasznak örülök! Bárki akinek ilyen kutyusa van vagy szimplán hosszú szőrű írjon nekem ha tud, nagyon megköszönném! :)))
A goldenretrivert és a többi duplaszőrzetű kutyát tilos nyírni. A szőrét maximum fazonra igazítják a kiállítási kutyáknak.
A lenyírt szorzetű golden vagy labrador szőre nemfogja védeni a kutyát a naptól ezért a kutya teste túlhevül, leég. Az aljszőrzet és a fedőszörzet nem egyformán nő vissza, ezért a szőre gubancos, gyapjas lesz elveszti vízhatlanságát, és nem fog megfelelően szellőzni. Ezért ebben az időszakban kerülni kell vele a nedvességet és fokozott figyelmet kell fordítani a szőrápolásra. Tisztességes kozmetikus elsem vállalja, aki elvállalja az is azért mert ezzel szerez egy állandó vendéget. Legalább félév mire a kutya szőre elnyeri eredeti állapotát, és megfelelőn fog szellőzni és szigetelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!