Mire van szüksége egy szfinx cicának?
Először is, ha mindenképp szfinx cicát szeretnél csak tenyésztőtől (drágább, de egészséges cicát kapsz). Szüleid véleménye? Mivel te tanulsz, ezért az ő anyagi felelősségük lesz, a cica is elég drága, az orvos is, még, ha nem beteg akkor is vannak vizsgálatok ahova el kell vinni és oltásokra is szüksége lesz.
Gondolom ezt nem is kell írnom, de csak benti tartás!!
Ha az anyagi feltételek és szüleid felőli érdeklődés is rendben van, akkor keresettek tenyésztőt és ő mindenben segíteni fog nektek, hidd el.
Amire biztos szüksége lesz (átlag cicának is kellenek szerintem) :
Kaparofa (ha megtanítok, akkor azt fogja használni, nem a bútorokat)
Játékok
Tálkák
Alomtálca vagy fedett alom tálca, ebbe megfelelő alom.
Speciális macskakaja kell ennek a fajtának, ha jól tudom, érdemes utána kérdezni.
Fekhely
Szerintem ezek a nagyon alap dolgok, de javítsatok ki, ha tevedek.
Probléma az idővel, azert lehet, mert, ha nem vagytok otthon, akkor senki nem takarítja az almostálcát, ez probléma lehet a szobatisztaságnál.
Mindenképp olvass utána a fajtának és a macskatartásnak is a szüleiddel, mert csak úgy lehetsz felelősségteljes gazdi!!! Érdemes inkább várni, ha nem adottak a feltételek, tudom, hogy nagyon szeretnél egy cicát, de vannak olyan indokok és tényezők, amik mellett nem érdemes neki állni a tartás ak.
Ivartalanítani mindenképp kell! Nemtudom hogy milyen nemű lesz de amikor tüzelni fog a kandúrok ott fognak lenni a házatoknál,a cica egész nap sírni fog a kandúrokért..(természetesen ez lány cicánál van)
Ha kandúr akkor vizelettel jelölgetni fog a lakásban és ő is sírni fog egész álló nap a nőstényekért,ami be kell vallani nem kicsit hangos.
Remélem tudtam segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!