Az baj ha a cicam csak a szobamban fog elni?
Minden normális állatokkal foglalkozó oldalon írják, bár alapból kb. mindenki tudhatná, hogy nem veszünk magunkhoz úgy állatot, hogy nem fogadja el mindenki a házban, mert úgy csak szenvedni fog, örökre vita forrása lesz míg végül valaki megunja és ki lesz dobva szegény állat...
A macska nem marad meg egyetlen szobában, és ahogy kiveszem a szavaidból te még diák vagy. Mi lesz ha pár év múlva egyetemre mész, koleszos leszel? A macska a szobádba zárva fog éhen halni? Egy állat nem a nyárra szól.
Ha szereted a cicákat, lemondasz arról, hogy macskát tarts. A csak benti tartás jó megoldás, de 1 szoba az édeskevés. És egy macska 15-20 évig él! Te meddig fogsz abban a szobában élni? Mi lesz vele később?
Valaki írta a sétáltatást, de az az igazság, hogy 10 macskából 9 gyűlöli a pórázt és utál így sétálni.
És mi lesz a költségekkel? Egyedül tudod finanszírozni az oltásokat, ivartalanítást, féreghajtást? Tudsz neki minőségi macskakaját venni, vagy még azzal is sanyargatni akarod, hogy maradékon tartod?
Kérlek, essen meg a szíved a cicán, és engedd, hogy jobb körülmények közé kerüljön!
engedd ki az udvarra... nemlesz belőle macska depressziós lesz....
unokatesom járt így... a macskája csak a szobába élt.. nem engedte ki és az ablakba ült mindig mert ki vágyott...
aztán rábeszéltük hogy engedje ki az udvarra hagyja ugy az ajtót..
Azóta a macska minden nap kint van az udvaron és sokkal kedvesebb , nem depressziós, este ugyanugy bejár aludni de napközbe kint van és nem nem szökik el...bár kivan ivartalanitva, teis ezt tedd és akkor nem megy el ! + csepp+ nyakörv bolha ellen. így a normális.
illetve a szobádba az alom sem egészséges egész nap a bűzt szagolnád a macska azóta akiről besszélek kint végzi dolgát az alomra nincs is szüksége...
Na szóval leírom én is a tapasztalatomat:
Szobába tartom a macskám. Véletlen jött, bem volt tervbe, bár mindig is szerettem volna egyet.
Napközben , míg én dolgozom a szobámban van. Kaja, víz van előtte. Mikor haza érek átöltözök és megyünk sétálni. Ha megunja jelzi, leüll a földre és nem mozdul. Aztán én takarítok. Addig ő játszik az udvaron, fél szemmel figyelek rá. Ha szólok bejön. Az alom kérdés nekem is gond volt. Próbáltam illatosat de nem csomósodik úgy , végül a megoldást a szekrényemben láttam. Nagy ruhás szekrény, aminek fent és lent is van külön rekesze( szekrény része) az alsóba beleraktam az almot egyik szárnyát becsuktam a másikon pedig ki be jár. És így a szag se terjed. Naponta pedig kitisztítom. Szóval meglehet ezt oldani :D
És a macskám boldog, egészséges. Lassan pedig már úgyis itt az ideje hogy kirepüljek a családi fészekből ő pedig jön velem ^_^
Ha még is jobban tudod, akkor miért kérdezted meg? Számíthattál rá, hogy nem fog mindenki egyet érteni. A válaszolók zöme valószínűleg tapasztalatból ír, de leírom most én is a tapasztalatomat.
A nagyobbik cicám Télen került hozzám még kölyökként. mindenképp szándékomban állt kiszoktatni fokozatosan. Először hámmal vittem ki megismertetni vele az udvart. Eleinte nem kívánkozott ki, de ahogy megjött a tavasz már nem lehetett bírni vele. Az állatok természeti lények, ösztönből megérzik, hogy jó kint lenni a zárt ajtók mögül is. Érezte, hogy kint már jó az idő. Tavasszal meglett az ivartalanítás, és meg is szokott már engem, szóval nem megy el az udvarból semerre, és hallgat a nevére, bejön hívásra.
Most került hozzám megint egy picúr. Ő még bent van, de nagyon kívánkozik már kifelé. első két hétben teljesen jól elvolt bent, örült gondolom, hogy egyáltalán gazdira lelt, de most elkezdett egyre jobban kívánkozni kifelé. Fent ül az ablakban és tépi a rovarhálót. Megszakadt a szívem, és tegnap már kivittem, és hagytam kint játszani, de úgy hogy le sem vettem a szemem róla. Nagyon élvezte a fűszálakat, a faleveleket, mindent amit csak talált. Utána mikor bevittem lenyugodott, és aludt mint a bunda.Addig nem akarom teljesen kiszoktatni, míg nem kapja meg az oltásait, és nincs meg az ivartalanítás.
És akkor itt felelnék az utóbbi hozzászólásodra. A védőoltás azért van, hogy ne kapjon el kint betegségeket, az ivartalanítás meg azért is, hogy ne csatangoljon el. A kicsin kívül két ivartalanított macskám van, akik ki sem teszik a lábukat a kerítésen túl. Így nem verekednek senkivel, és nem üti el őket az autó. A szavaidból viszont azt veszem ki, hogy te nem terveztél védőoltást, és ivartalanítást, vagy pedig te nem értesz az egészhez, és nem tudod, hogy ezek miért szükségesek. És ez nem bunkózás, jó tanácsok! Ne bízd el magad, hogy most még jól elvan melletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!