Rosszul etetem a cicám?
Cicám egy éves félperzsa nőstény, kb 3,5-4 kiló körül van, ivartalanított, 100%-ig benti. Orvos rendszeresen látja. Mikor ivartalanítva volt, a doki azt mondta, hogy dagi. :( Lecsökkentettük az adagját, pedig előtte sem kapott sokat, de most egy fél marokkal kap naponta 2x-3x,attól függ, hogy dolgozunk. Purina One steril cicáknak, ezt kapja. Sok tápot kipróbáltunk, ez vált be, fényes szőr, szép kaki, stb. Szokott néha nasizni, imádja a sajtot és a főtt borsót. Ja és rengeteget szalad, ugrik, kúszik, játszik. Viszont! Állandóan kunyizik, nem hagy békén, ma éjjel feltette az I-re a pontot, az elmosott tányérokat nyalogatta. Folyton vernyákol, ha eszünk, vagy ha főzök, olyan, mintha éhen lenne halva. Tényleg nevelhetetlen. Kb 40g kaját kap naponta, plusz néha juti fali, vitamin, nasi, mit hogy. De még így is van pocakja. Lehet nem megfelelő a táp? Megnéztem, 60-85 grammot ajánl ilyen korban, de szerintem az nagyon sok. :(
Köszönöm ha segítesz!
24N
Ez tényleg nagyon kevés.
Ez már koplaltatás.
Nézd meg a zacskón, hogy egy 4 kilós túlsúlyos macskának mennyi az előírt adagja. De egy 4 kilós perzsa nem hiszem, hogy kövèr lenne, a nőstènyek átlagosan 4-6 kilósak...
Ha megteheted vegyél jobb minőségű tápot, pl.: applaws aminek 80% a hústartalma a purina one 18 százalékával szemben. Vagy: visan optimanova, purizon, brit care, Taste of the Wild.
Szerintem is arról lehet szó, hogy lóg a hasa.
Az én cicámnak is lóg a pocak, pedig ő is kistermetű, 3-4 kg, és neki még nagy bundája sincs.
Tápváltás lehet, hogy érdemes, szerintem is sok, ami ajánlott adagként szerepel, ami azt jelenti, hogy valószínűleg kisebb a tápanyag tartalom.
A miénk premiere-t kap, 36g a napi ajánlott ilyen testsúlynál. Kétszer eszik, 18-20g egyszerre, ahogy sikerül. Mellé még kap nedveset is egy keveset, úgyhogy simán van, hogy marad is a szárazból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!