Rosszul etetem a cicám?
Cicám egy éves félperzsa nőstény, kb 3,5-4 kiló körül van, ivartalanított, 100%-ig benti. Orvos rendszeresen látja. Mikor ivartalanítva volt, a doki azt mondta, hogy dagi. :( Lecsökkentettük az adagját, pedig előtte sem kapott sokat, de most egy fél marokkal kap naponta 2x-3x,attól függ, hogy dolgozunk. Purina One steril cicáknak, ezt kapja. Sok tápot kipróbáltunk, ez vált be, fényes szőr, szép kaki, stb. Szokott néha nasizni, imádja a sajtot és a főtt borsót. Ja és rengeteget szalad, ugrik, kúszik, játszik. Viszont! Állandóan kunyizik, nem hagy békén, ma éjjel feltette az I-re a pontot, az elmosott tányérokat nyalogatta. Folyton vernyákol, ha eszünk, vagy ha főzök, olyan, mintha éhen lenne halva. Tényleg nevelhetetlen. Kb 40g kaját kap naponta, plusz néha juti fali, vitamin, nasi, mit hogy. De még így is van pocakja. Lehet nem megfelelő a táp? Megnéztem, 60-85 grammot ajánl ilyen korban, de szerintem az nagyon sok. :(
Köszönöm ha segítesz!
24N
Hol létezik 300Ft-os Whiskas?
Ne gagyi jutalomfalatokkal etesd, azok csak arra jók, ami a nevük, de nem táplálékok.
A macskák húsevő állatok lennének. Kap húst a tied???
A hústól soha nem hízna el, viszont a tápokban lévő gabonától igen.
Adj neki baromfihúst nyersen, főve, napi kétszer.Jobb fajta tápot adhatsz neki kiegészítésnek, jutalomfalatot is, ha kunyerál.Jó hogy az ember az orvos tanácsát betartja, de ez már túlzás, azért ennyire nem lennék orvostól függő, mégiscsak az én cicám!
Nekem 5 fiú és 3 lány cicám van, mindegyik ivartalanított, lakásban.Nyers és főtt húst kapnak reggel-este, amennyit meg bírnak enni, nem méregetem, lakjanak jól!Csirkemellet, csirkefejet, nyesedéket, szívet, májat, zúzát, szárnyat, de marhahúst is néha, meg pulykát, kacsát, stb Sertést is néha, jól megfőzve.Mellé kapnak szárazat is.Hát kövér egy sincs köztük, nem is méregetem őket, csak szemre, tapintásra figyelem, jó erőben vannak, izmosak, egészségesek.
Mivel rágnak húst, ezért a fogazatuk nagyon jó.Van 17 és 16 évesem is, de még totál fiatalosak mindenben.
Lényeges náluk, hogy ne éhezzenek, és a változatos táplálás, ne unjanak meg egyféle kaját.Én tápot is váltogatom, új íz,új élmény nekik.Nem is válogatnak, van étvágyuk mindig.
Nekem nincs hentesboltom, kedves utolsó.... :)
Néha kap húst, meg halat, igen.
Nem boltja van, hanem valószínűleg veszi. Nem kerül így sokkal többe, mint táppal etetni, de igaz, pl a BARF se való mindenkinek. Ha nincsen óriási hűtőd vagy sok időd a húst porciózni, akkor felejtős. A Premiere egy közép-prémium táp, összehasonlíthatatlanul jobb a Purinánál.
Tudsz küldeni a macsekról képet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!