Mit tegyek hogy jóban legyenek a macskáim?
Ha nem bántja és egy év alatt nem történt semmi, akkor szerintem ne erőltesd. Puszedli jelleme ilyen (van emberek között is hasonló jellemű).
Mi a két cicát úgy szoktattuk, hogy a nagy tálja alá tettünk egy rongyot, aminek másik cica illata volt.
Aztán az egyik cica az én ölemben (a cica ami előbb megvolt), a másik egy családtagéban.
Közös játék, jutalom falat a nagynak ha okosan viselkedett.
Előző válaszolóval abszolút egyetértek. Aranyos vagy, hogy ilyen lelkiismeretes vagy, de Puszedlinek ilyen a személyisége, sokat már nem fog változni. Persze fontos, hogy legyen megfelelő saját(!) búvóhelye, alomtálcája stb. Magyarul biztosítsd számára lehetőséget, hogy ha el tudjon vonulni pihenni. Hasznos lehet még kifigyelni, hogy milyen típusú cica Puszedli. Alapvetően két típus létezik "a falakó" és "a bokorlakó". A falakó a magaslatokat szereti, ott érzi magát biztonságban, míg a bokorlakó a talajszinten kedveli a kuckókat.
Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy ritka a nagyon bajos macskapáros. Általában maguk közt eldöntik a szerepeket. Persze ha látod, hogy valamelyik cica bántja a másikat, nyugodtan lépj közbe. Mindkettőjükkel (igényeik szerint) egyenlő mértékben foglalkozz. A közhiedelemmel ellentétben a macsekok is tudnak féltékenyek lenni, érezhetik magukat elhanyagolva.
Így egyszerre ennyi jutott eszembe, remélem segítettem.
Ivartalanítva vannak?
De szerintem lehet van... vagy nem tudom... elsősorban azért is írtam ki a kérdést mert azt hittem hogy az ilyen görcsös viselkedés váltja ki belőle hogy gyakran hány
.. meg hogy ez a Suga miatt van... elvinném állatorvoshoz, de még nem tudom. Köszi a válaszokat 😊 vegyek neki sensitive tápot?
A sensitive táp jó ötletnek tűnik, ártani nem tud. A gyakori hányás miatt szerintem feltétlenül vidd el állatorvoshoz. Nem kizárt a pszichés ok természetesen, de véleményem szerint nem nagy rá az esély. Ha ennyire stresszes egy cica, akkor nem hányni szokott, hanem megbetegszik -FIC (macskák idiopatikus húgyhólyaggyulladása. Mindenesetre nem kizárt. Inkább nem mondok semmit, mivel nem vagyok állatorvos.
Esetleg kipróbálhatjátok a macskamentát. Nagy általánosságban három hatása van (egy cicán jellemzően csak egy hatás érvényesül):
1) pozitívan hat: nyugodt, játékos, relaxált, esetleg
izgatott
2) negatívan hat: túl izgatott, agresszív
3) semleges: nincs hatással
Nem kell aggódni, mivel ált. a poz. vagy semleges érvényesül. Amennyiben ez Puszedlinél is így van, az segíthet a gátlások csökkentésében. Por és olaj (sőt spray, kaja, játék stb.) formában kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!