Lehet baja attól a macskámnak ha napi 2 órát nézi a TV-t?
nem lesz baja, miénk is szeret tévézni és lassan 8 éves.
Állat doki nevetett, pedig kajak tévé függő a cicánk.
Miénk főleg a peppa malacot szereti nézni a kislányommal.
Hát ez nagyon aranyos! Két órát tévézik naponta? Behaltam. :D
De 1-es írja, hogy nem káros, állatorvos mondta neki, így legalább nyugodt lelkiismerettel nevetek itt magamban. :)
Édes szíve :-D
Az enyém a padlón ülve szokta nézni, és olyankor leginkább attól aggódok, hogy begörcsöl a nyaka, mert a tv elég magasan van. A szemüknek és a mentális egészségüknek szerintem sem árt.
Gondolkodtam azon, hogy mennyit értenek meg abból amit látnak, de volt egy cicám,(sajnos ő eltűnt) aki az Animal planetra volt rákattanva. Tuti, hogy értik valamilyen szinten amit látnak, mert reklámszünetben mindig elszundikált. De mondok még durvábbat: Egyszer amikor a szurikáták életéről volt dokumentumfilm, a cica felágaskodott a hátsó lábaira, úgy ahogy a szurikáták teszik, és így bámulta a műsort.
Néhai cicám 16 évesen ment el tavaly, és egészen az utolsó hetéig szerette a tévét, szóval emiatt szerintem nem rövidül meg a macska élete...
Nálunk inkább a tévét kellett a macskától félteni, mert (8 kg-os exkandúrként) ha valami különösen mozgott a képernyőn, azt nagyon komolyan próbálta levadászni... Tehát arra azért vigyázni kell, hogy ha a jószág tettlegességre vetemedne, ne tudja lelökni vagy lerántani a készüléket, mert attól viszont komoly baja lehet (a tévének és a macskának is)
És szintén a szőnyegen fekve nézte a tévét, ami az állványon volt, de sosem görcsölt be semmije.
Egyszóval, szerintem nem veszélyes nekik egyáltalán. Legalább valamivel lefoglalják magukat.
A TV-nek nagyobb baja lehet. :)
https://www.youtube.com/watch?v=LpHpm_b0vRY
Egyébként dehogy, leköti a figyelmét, nem rossz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!