Mi történhetett vele? Már a második macskámnak lett egy púpja ami egy hétig nőtt, majd "kilyukadt".
Előszőr egy bőr alatti púppal indult minden, olyan volt mintha víz lett volna benne de feszes volt a púp, majd kifakadt. Mitől lehetett?
Valakinek bármi ötlet, vagy hasonló eset a cicájával? Hozzáteszem amelyik macskámnak először volt ilyen, naponta többször fertőtlenítettem a gennyes nyílt sebet és jó sokára tartott mire begyógyult, de túlélte
tályog. Nagyon ajánlott elvinni vele állatorvoshoz, mert egy begyulladt goc. Tele van baktériummal.
Ha kifakad, akkor meg nehezen gyógyuló nyílt seb, az sem tesz jót a macskának.
Tályog, ami gyakori a cicáknál.
Bármi megszúrhatja, kaktusz, rózsa, másik macska megkarmolja, vagy ő saját magát, akkor eltályogosodik.
Fontos, hogy orvos lássa, adjon antibiotikumot, gyógyulásig rendszeresen otthon tisztogatni, mert a tályog (a genny) belső szervekre is húzódhat, ami aztán a cica pusztulásához vezet, úgy, hogy nem is tudod mi baja volt.
Mivel az összes, egybehangzó választ 2 perc leforgása alatt kaptad, nyilván igaz, amit írtunk.
Állatorvos!
Mivel a torkán van eleg veszelyes helyen van. Nekem tobbszor colt a cicaimon. Csak nem ekkora. Kisebbek voltak a laban. Kinyomkodtam teljesen a gennyet, fertotlwnitetettem plusz antibiotikumos krmet tettem ra. Az utobbiakat naponta tobbszor ismeteltem. Az egyik macskamon a hasan volt ilyen jellegu seb, lyuk, azonban az nem volt gennyes, tiszta volt teljesen, fertotlenitettem minden nap es kotoztem neki naponta, a kotest negturte, mindig lecsereltem. Begyogyult neki teljesen.
De a te esetedben lehet szukseg lenne antibiotikumra, mivel eleg csunya ea nagy a sebe. Ha van ra lehetoseged mindenkepp vidd el orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!