Fél tőlem a macska, ez normális?
Régen volt macskám, ő sokkal kisebb volt, de vele valahogy nem volt ilyen probléma. Talán azért is vártam el annyira, hogy velük sem lesz. Egy ismerősünktől hoztuk, akiről tudjuk hogy nem bántaná őket.
Minden esetre nagyon köszönöm a választ, azt hiszem türelmesebbnek kell lennem :)
Etetéskor alakíts ki Pavlovi reflexet pl az etető tálca kopogtatásával. Ha jönnek hívd őket a nevükön, nyugodt hangon beszélj hozzájuk evés közben.A cicák érzékenyek a "hangszínekre"; nagyon hamar kiszúrják az ingerültséget, feszültséget a hangodban. Próbáld őket megsimogatni, ha nem engedik ne erőltesd! Végső esetben vehetsz macskamenta szprét ( TRIXIE CATNIP-SPIELSRAY), de bármelyik másik megteszi, az állatorvosnál beszerezheted. A cicák egyszerűen megőrülnek érte, dörgölőznek, hemperegnek stb. Fújd be vele a kezed és hagyd hogy játszanak vele , így a te "szagod" párosul egy számukra kedves élménnyel. Ha netalán karmolnának ami elég ritka akkor vegyél fel vastag harisnyát két melegítőt stb és fújd be a lábad. Ülj le és hagyjál nekik helyet hogy hozzád férhessenek mert "fel fognak lökni".
https://www.youtube.com/watch?v=bxsfozo4ZTo&t=20s
Egy szem Valeriána tablettával ugyan ezt a hatást érheted el.
https://www.youtube.com/watch?v=WNrVZWajBG0
Széttaposni csak a konyhában vagy a fürdőszobában szabad, mert könnyebb felmosni. A macskagyökérnek elég erős szaga van ezért sokszor fürdetés is követheti a játékot főleg a ha érzékeny az orrod.
Normális. Amikor nyugodtak, alszanak vagy esznek, simogasd őket és beszélj hozzájuk halkan, hogy megszokják a hangod és az érintésed. Alvás közben óvatosan ölbe is veheted őket, és néha adhatsz nekik kézből is pár falat ennivalót. Ne akkor akarj barátkozni velük, amikor hancúroznak.
Ha ketten vannak, egy kicsit lassabb a folyamat, mert egymás társaságát fogják keresni, és leginkább egymáshoz kötődnek. Ha csak egy cica lenne, hamarabb odabújna hozzád, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!