Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Állatorvos neostomosan oldatot...

Állatorvos neostomosan oldatot adott a bolhák ellen, most habzik a szája?

Figyelt kérdés

Megfogadtam a tanácsot, megfürdettem az egyébként büdös szerrel. Leöblítettem, megtöröltem, elment szárítkozni, rá öt percre rá vettem észre hogy úgy csinál mint aki a nyelvére ragadt szőrt akarja kiköpni és habzik a szája. Az elején nagyon habzott, mint aki veszett, ezt letöröltem, utána csak tátog néha. Az interneten döbbenve olvastam utána hogy a szer toxikus lehet a macskákra, de ezt többen (a szer gyártói is helyenként) tagadják.

Most mi legyen? Ez csak ideiglenes, esetleg fürdetés közben a szájába ment? Vagy elmúlik és normális? Azon kívül hogy rendkívül megalázva érzi magát a fürdetés miatt nem gubbaszt.

2018. jún. 15. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg lenyalogatta magáról a szert. Keresnék egy nyitvataró állatorvost és most azonnal elvinném.
2018. jún. 15. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt is ezt írják, nagyon sajnálom...

[link]

2018. jún. 15. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Ennyit találtam, remélem segít:

Ha a tüneteket észleled: azonnal fürdesd meg enyhe mosogatószeres vízben, hogy a maradék szert eltávolítsd róla. Ne használj bolhaírtó sampont, se meleg vizet, mert az csak gyorsítja a felszívódást az állat bőrén. Utána azonnal vidd orvoshoz.

Forrás: [link] ... onID=20340

2018. jún. 15. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal vidd ügyeletre. facebookon a Debra24 oldalon össze van gyűjtve az országban az összes orvosi ügyelet, péntekenként frissítik, tehát most épp friss. Somogyban nincsen ügyelet az országban más megyékben mindig van.

Láttam már videót remegő kiscicákról, akik infúzióra kötve agonizáltak, mert rossz bolhairtót kaptak.

A konkrét szert nem ismerem, de ami kutyára jó, az macskára nem. A két fajra nem ugyanaz kell, és ezért vannak a macskáknál mérgezéses esetek. Macskáknak csak macskára való szer való. Nem értem hogy az orvos miért adta, de én sok mindent nem értek, amit a gyiken olvasok, és más is írta már, hogy az állatorvosa kutyának való bolhairtót adott neki macskára. Az legyen a legnagyobb baj, hogy én nem értem.

Ez nem ideiglenes, nem normális, nem múlik el, a macskád rosszul van, és inkább vidd el ügyeletre, minthogy még rosszabbul legyen, vidd a bolhairtó dobozát is magaddal. Nehogy baj legyen!

2018. jún. 15. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
*a Debra 24-en mindig friss az ügyeleti lista, hiszen minden héten frissítik, rosszul fogalmaztam.
2018. jún. 15. 21:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Felhívtam egy ügyeletes számot (nem azt az orvost aki a szert adta), az állatorvos nagyon kedves volt, azt mondta hogy valóban kiderült hogy ez a szer a macskák egy részére ilyen hatással van, ezért kerültek le az alkalmazandó állatfajok közül, viszont szerencsére nem olyan toxikus, mintha kutyákra való spot-ont kapott volna. A fürdetés után negyed órával a cica már nem tátogott és nem nyáladzott, ekörül értem el az állatorvost, azt mondta etessem meg, hogy amit lenyalt vagy lenyelt szer felszívódjon, és ha bármi tünetet érzékelek utána vigyem be. A cica addigra már száradozott, lelkesen elfogadta a száraz tápot és nem nyáladzott, nem gubbasztott. Felhívtam ismét az orvost, azt mondta hogy most már nagy valószínűséggel nem lesz baj, valószínűleg ő érzékenyebb a szerre.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat, minden nap tanulok valamit de nem gondoltam volna hogy szakemberek is rosszat tanácsolnak...

2018. jún. 15. 22:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy van a cica?
2018. jún. 16. 13:03
 8/8 A kérdező kommentje:
A rizikós részén túl van, ma elvittem azért az orvoshoz, mert nyomokban még furcsán viselkedik. A járása érdekes, a fejét kissé lefelé tartja és a mellső lábait merevebben rakja, nem olyan természetes a sétálása, néha megugrik. Egyébként jó a kedélye, mert játszott és evett. A doki azt mondta hogy az idegrendszerére volt hatással és ez már csak az utóhatás, adott neki erősítő szurikat. Azt mondta idővel ahogy kitisztul a szervezete elmúlnak a tünetei, bár én aggódik érte így is.
2018. jún. 16. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!