Tricolor kandúrok tényleg sterilek? Szobacicaként jelölik a területüket, mint a nem steril kandúr társaik?
Steril akkornlesz, ha kiherélteted.
Amúgy igaz, tricolor kandúr alig pár tucat lehet a világon.
Igen.
A vörös színt csak az x kromoszóma hordozza. Ugye ez a szín a vörösből és két másik nem-vörös színből áll.
Ahhoz, hogy egy macska trikolor legyen, feltétlenül szüksége van 2 darab x kromoszómára, ami nőnemű állatot eredményez egészséges esetben.
Alapesetben mindannyian egy-egy kromoszómát kapunk a két szülőnktől.
Azonban ha a fent említett két x mellé egy y is kerül, az állat hímnemű lesz, de a két x kromoszóma miatt steril.
Ez a kleinfelter szindróma, embereknél is jelentkezik.
Elég ritka, szerintem nem fogsz találni kalikó kandúrt.
Nem tudom, hogy jelölik-e, még nem volt szerencsém ilyen maccsal találkozni. De egy ivartalanítás nem oszt-nem szoroz az ő esetükben.
Ha korán ivartalanítjátok (ajánlott 6 hósan), akkor még nem tanulja meg ezt a viselkedést. Fogalma sem lesz róla, mi az a jelölés. Viszont ha idősebb korában ivartalanítanád, amikor már esetleg elkezdett jelölgetni, egy istenért sem tudod majd leszoktatni róla.
Én a helyedben azért ivartalanítanám. Nem egy nagy összeg és nem is kockázatos a cicára nézve.
Igazán különleges cicátok lesz!
#előző voltam
Kandúrok esetében a túl korai ivartalanítás ellen szól, hogy eleve szűk és görbült a húgycsövük, s húgykövességre hajlamosak.
Ezért érdemes megvárni az ivartalanításukkal a minél fejlettebb állapotot, mert a nehezebben ürülő homok idősebb korban komoly egészségügyi gondokat okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!