Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy kismacskát, hogy kell...

Egy kismacskát, hogy kell odaszoktatni, hogy ne menjen el?

Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 10:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy ideig tartsátok zárt helyen. Pár napig (kb 3) ne jöjjön ki a zárt helyéről. Mi a lakás előszobájában tartottuk. 3-4 nap elteltével kis időkre kiengedtük, és engedtük, hogy körülszaglásszon, a saját tempójában fedezze fel az udvart. minden nap messzebbre merészkedett, de a nap nagy részét és az éjszakát zárt helyen töltötte (ami közel volt hozzánk, hohgy minket szokjon). Eltelt vagy egy hét, mire bejárta az udvar minden zugát, és felfedezett mindent, utána már nappalra több órára kinn volt, de aludni még benn aludt. Ez vagy 1-2 hétig ment így. Aztána kis dobozát kitettük a teraszra, ahol a végleges helye kialakult, és azonnal megértette, hogy ott a helye, nem ment el.

Csak az a lényeg, hogy a saját tempójában tegyen felfedezéseket, mert ha erőltetitek baj lesz. Én pl az első kiscicát meg akartam szoktatni a tóval, ezért odavittem ölben és letettem. Mivel nem tudta, honnan került oda, első dolga volt belerohanni... Volt ijedtség! :)

2010. jún. 16. 10:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Nálunk pénteken lesz 3 vagy 4 hete hogy nálunk van a macska. Éjszakára még ma is bezárjuk, így nem szökik el, reggel meg hagy szaladgáljon az udvaron. Azt hogy ne menjen el, nem tudod elérni, mert a macskát nem leszet úgy otttartani mint a kutyát! Az enyém csak pár órára szokott elmenni néha néha, de mindig ott van a házunk előtt, tegnap pl. a fa tetején leltem rá, jó magasan :D Játszatok vele sokat, pár órát naponta, leygetek vele kint, hogy megszokjon titeket, Mindig csak egy helyen legyen az alom és a kaja, és ha elszökik, (természetesen visszajön) akkor tudja hogy hol van a nyami, és mindig visszajön kajálni ;) Ha esetleg bent van, akkor könnyebben megszokja, bár az enyém kint van.
2010. jún. 16. 10:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Az nem baj, hogy egy órára átmegy.
2010. jún. 16. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!