Egy kismacskát, hogy kell odaszoktatni, hogy ne menjen el?
Egy ideig tartsátok zárt helyen. Pár napig (kb 3) ne jöjjön ki a zárt helyéről. Mi a lakás előszobájában tartottuk. 3-4 nap elteltével kis időkre kiengedtük, és engedtük, hogy körülszaglásszon, a saját tempójában fedezze fel az udvart. minden nap messzebbre merészkedett, de a nap nagy részét és az éjszakát zárt helyen töltötte (ami közel volt hozzánk, hohgy minket szokjon). Eltelt vagy egy hét, mire bejárta az udvar minden zugát, és felfedezett mindent, utána már nappalra több órára kinn volt, de aludni még benn aludt. Ez vagy 1-2 hétig ment így. Aztána kis dobozát kitettük a teraszra, ahol a végleges helye kialakult, és azonnal megértette, hogy ott a helye, nem ment el.
Csak az a lényeg, hogy a saját tempójában tegyen felfedezéseket, mert ha erőltetitek baj lesz. Én pl az első kiscicát meg akartam szoktatni a tóval, ezért odavittem ölben és letettem. Mivel nem tudta, honnan került oda, első dolga volt belerohanni... Volt ijedtség! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!