Kisállat az albérletben?
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó kategória, de talán itt több és pontosabb választ kaphatok. :)
Olyanokhoz szólnék, akik kisállatot tartanak albérletben. Nekünk cicánk van, így az a releváns, de más válasznak is örülök. :)
Kell-e belefoglalni az albérleti szerződésbe, hogy engedték az állatot? Kell-e mellé plusz kitétel, hogy a kaució adott hányadával felelek az általa okozott károkért? Vagy felesleges ennyire szőrszálhasogatni, mert az, hogy a kaució károkra van, az alapból benne van-e ugye...
(Igazából nem akarok úgy járni, hogy mondjuk cica megkapta az ablakpárkányt - most mondtam valamit -, és emiatt bukjuk mondjuk a teljes kauciót, holott ez töredék költség ugyebár.)
Összességében: akinek kisállata van, az miképp jelenik meg a bérleti szerződésben?
Eleve bútortalant keress, mert általában a bútorozottak nem engedélyezik a kisállat tartást.
Nekem van egy nyuszim három cicám és két hörcsögöm van hosszú távú albérletben(minimum egy év, de lehet hosszabbítani).
Természetesen a szerződésben benne kell lennie. Mindent meg kell beszélni a főbérlővel, hogy engedi-e, milyen szabályt ír elő stb.
Mindegyik más, ezt vele kell megbeszélned, de a lényeg, hogy a szerződésben minden legyen benne, különben átverhetnek. Én voltam már így, azt mondta, persze hozhatom, később meg jött, hogy ez nem volt benne a szerződésben.
A lakás már megvan, bútorok sajátok, gépesítés meg egy-két polc a nem saját, azzal nincs gond. :)
Csak kaptam egy szerződés mintát, hogy jó-e, és a cicuról nincs említés. Én is úgy gondolom hogy kellene bele, csak nem tudom, mik erre a konkrét formulák, van-e olyan kitétel, amihez érdemes ragaszkodnom stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!