Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 3 hetes cicának mit adjak enni?

3 hetes cicának mit adjak enni?

Figyelt kérdés

A cica május ötödikén született, holnap lesz három hetes. Az anyja most hozta elő, és szegény kiscica elég sovány és nagyon pici. Egyedül van, nincs testvére. Lemértük, 156 gramm.

Megpróbáltam neki macskáknak való tápszert szerezni, de sehol nem volt. Két állateledel-boltban, egy állatpatikában, két állatorvosnál és három nagyobb élelmiszerboltban is jártam, sehol nem volt. Illetve egy helyen fél órával előttem vitték el az utolsó dobozzal, és azt mondták, hogy jövő péntekre tudnak csak szerezni.

Nem tudom, mit csináljak, mit adjak neki enni? Teljesen tanácstalan vagyok, a két állatorvos teljesen mást mondott. Az egyik szerint laktózmentes babatápszert is adhatok neki, és ha meg tudja enni, akkor tasakos junior eledelt, a másik szerint meg tehéntejet kell neki adni mackósajttal összeturmixolva, és ha nem elég neki, akkor rakhatok bele egy pici szőlőcukrot.

AZ utóbbi nekem teljes bullsh!tnek tűnik. Rá is kérdeztem, hogy nem laktózmentes tejre gondolt esetleg, de azt mondta, hogy nem, rendes tehéntejet adjak neki. Szerinte a laktózt simán megemészti a kiscica és abból lesz energiája. Azt is mondta, hogy valószínűleg lesz egy kis hasmenése a kajaváltástól (még véletlenül se a tejtől), de akkor majd vigyem be.

Az első, a laktózmentes babatápszer egy fokkal jobbnak tűnik, de az is furcsa egy kicsit. AZ ember teje egész más, mint a macskáé, nem?

Mit adjak szegény cicának? Van itthon laktózmentes babatápszer, kétféle junior zacskós eledel, laktózmentes tej, sima tej, mackósajt és szőlőcukor is, ezeket tudtam így péntek délután beszerezni. Egyenlőre semmit nem mertem neki adni, junior eledelt sem, nem tudom, hogy a pici gyomra meg tudja-e emészteni.

Mit csináljak?

2018. máj. 25. 21:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek is!

Tejpótlót már rendeltem neten, de 2 munkanap a szállítás, úgyhogy keddig ki kell húznia az emberi tápszerrel, plusz a junior táppal, ha tudok neki szerezni. A környék összes olyan boltját bejártam, amiben elvileg van rá esély, hogy lehet kapni macskának való tépszert, de nem volt, messzebbre nem fogok tudni elmenni, a következő város, ahol van ilyen bolt, 40 kilométerre van, itthon meg nagyon szükség van rám a hétvégén, nem tűnhetek el órákra.

Ha 4 óránként kell etetni, akkor az csak 1 éjjeli ébresztést jelent. Megetetem mielőtt lefekszek, aztán 4 óra múlva, utána meg úgyis fel kell kelnem.

2018. máj. 25. 22:44
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell aggódnod, ki fogja így bírni keddig a cica főleg hogy az anyja mellette van még. Ha eddig életben maradt úgy, hogy az anyjának nincs elég teje akkor hozzátáplálás mellett nem lesz gond. A székletét figyeld azért, lassan már elkezd egyedül wc-zni. Majd írd meg a fejleményeket és hajrá! :)
2018. máj. 26. 10:35
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi neked is a választ!

Éjjel evett még 2x2 ml-t, reggel pedig majdnem ötöt. Sikerült szereznem junior tápot is. Lassan esedékes a következő etetés, remélem legalább megkóstolja.

Kakit még soha nem találtam a dobozában, de egyenlőre még nem is megy neki egyedül, mindig az anyja segít neki.

2018. máj. 26. 11:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Én átmenetileg azt csináltam, hogy laktózmentes tejhez tejszínt kevertem(2deci tejhez 0,25deci tejszín) és ezt adtam fecskendőből.

Utána cicának való tápszert:

[link]

[link]

2018. máj. 26. 14:28
 15/15 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm mindenkinek a választ!

Adtam a cicának beáztatott junior tápot, szerencsére megette. A laktózmentes tápszert is szépen eszi. Ma délutánra mintha kicserélték volna, dorombol(gat), játszik, evés után próbál mosakodni és utána jó nagyokat alszik a kezemben. :)

Elvileg kedden érkezik a kiscicáknak való tápszer, de addig is azt hiszem így is jól elleszünk.

2018. máj. 26. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!