Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Két idős cicánk mellé hoztunk...

Két idős cicánk mellé hoztunk egy picit. Hogyan "barátkoztassuk össze" őket?

Figyelt kérdés

Vagy kialakul minden magától? Eddig nem túl rózsás a helyzet, bár igaz, hogy a kicsi sincs itt régóta. A két felnőtt ivartalanított, 13 és fél évesek, a kicsi 3 hónapos. A nagyok fújnak és morognak a kicsire, a kicsi pedig rájuk, és ha jönnek, bebújik a hűtő mögé. A nagyok többet vannak kint, mint bent - aztem szért, mert érzik idebent a kiscica idegen szagát, és ez nem tetszik nekik. (A kicsi még nem jár ki.)

Mit gondoltok, idővel megváltozik ez? Összebarátkozhatnak? (Főleg személyes tapasztalatoknak örülnék.)

Köszi előre is!

2010. jún. 13. 09:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi 7 éves cicához hoztunk 1-2hónaposat! Ebből az összecsukható rekeszből kettőt összekötöztünk, itt lakott a kiscicó 2hónapig! Raktunk be neki egy kis dobozba almot, a másik végébe enni,inni! Egy madzagra kötöttünk fel neki labdát! Mivel otthon voltunk, így kb 2óránként kiengedtük futkározni, ilyenkor a nagyot kizártuk a szobából! Eleinte amikor a nagy elment a ketrec előtt fújt rá, majd szépen lassan megszokta, már odament magától szagolgatta! Amikor már nem volt feszültség, kiengedtük a picit! Azóta is jó barátok! Ja és a nagy fiú és nincs ivartalanítva! A kicsi már igen!

2010. jún. 13. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én anno 6 heteset hoztam ez egy éves mellé. Egy pár napig fújta a nagy a kicsire, nem mertem őket felügyelet nélkül hagyni. Aztán úgy 4 nap múlva egyszer már csak együtt aludtak. Azóta is imádják egymást. :)

Az fontos hogy a nagy cicák ne érzékeljék hogy hanyagolva lennének. A jelenlétükben ne foglalkozz a kiscicával.

2010. jún. 13. 23:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi mind a két választ! Sajnos a kicsi túl harcias lett, a lány már nem igazán fúj rá, de a fiú fél tőle sztem, ezért morog nagyon hangosan meg fúj, utána pedig az ajtóhoz rohan, hogy kiengedjük a kertbe. Ő egyébként is félénk cica.

A kicsi amúgy belakta az egész házat, rakoncátlan, stb. Sokkal jobb lenne, ha "megadná" magát és nem neki állna feljebb, mert akkor hamarabb összebarátkozhatna a nagyokkal - akik amúgy békés macskák (lennének).

A ketreces dolgot nem hiszem, hogy meg tudnánk oldani, mert ez a kicsi olyan, mint a higany, biztos, hogy egyfolytában nyávogna. Volt már egyszer ketrecben és végig ordított. :-/

Én csak attól tartok, hogy egy nagy törés ez a nagy cicák életében - pedig épp az ellenkezőjét akartuk/-juk elérni. Szóval, hogy a kicsi "felélénkítse" őket, többet mozogjanak, játszanak, stb.

Másodiknak: a nagyokat ugyanúgy simogatjuk, stb., de ettől még nyugtalanok a "betolakodó" miatt. :-(

2010. jún. 14. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!