Két idős cicánk mellé hoztunk egy picit. Hogyan "barátkoztassuk össze" őket?
Vagy kialakul minden magától? Eddig nem túl rózsás a helyzet, bár igaz, hogy a kicsi sincs itt régóta. A két felnőtt ivartalanított, 13 és fél évesek, a kicsi 3 hónapos. A nagyok fújnak és morognak a kicsire, a kicsi pedig rájuk, és ha jönnek, bebújik a hűtő mögé. A nagyok többet vannak kint, mint bent - aztem szért, mert érzik idebent a kiscica idegen szagát, és ez nem tetszik nekik. (A kicsi még nem jár ki.)
Mit gondoltok, idővel megváltozik ez? Összebarátkozhatnak? (Főleg személyes tapasztalatoknak örülnék.)
Köszi előre is!
Szia!
Mi 7 éves cicához hoztunk 1-2hónaposat! Ebből az összecsukható rekeszből kettőt összekötöztünk, itt lakott a kiscicó 2hónapig! Raktunk be neki egy kis dobozba almot, a másik végébe enni,inni! Egy madzagra kötöttünk fel neki labdát! Mivel otthon voltunk, így kb 2óránként kiengedtük futkározni, ilyenkor a nagyot kizártuk a szobából! Eleinte amikor a nagy elment a ketrec előtt fújt rá, majd szépen lassan megszokta, már odament magától szagolgatta! Amikor már nem volt feszültség, kiengedtük a picit! Azóta is jó barátok! Ja és a nagy fiú és nincs ivartalanítva! A kicsi már igen!
Én anno 6 heteset hoztam ez egy éves mellé. Egy pár napig fújta a nagy a kicsire, nem mertem őket felügyelet nélkül hagyni. Aztán úgy 4 nap múlva egyszer már csak együtt aludtak. Azóta is imádják egymást. :)
Az fontos hogy a nagy cicák ne érzékeljék hogy hanyagolva lennének. A jelenlétükben ne foglalkozz a kiscicával.
Sziasztok!
Köszi mind a két választ! Sajnos a kicsi túl harcias lett, a lány már nem igazán fúj rá, de a fiú fél tőle sztem, ezért morog nagyon hangosan meg fúj, utána pedig az ajtóhoz rohan, hogy kiengedjük a kertbe. Ő egyébként is félénk cica.
A kicsi amúgy belakta az egész házat, rakoncátlan, stb. Sokkal jobb lenne, ha "megadná" magát és nem neki állna feljebb, mert akkor hamarabb összebarátkozhatna a nagyokkal - akik amúgy békés macskák (lennének).
A ketreces dolgot nem hiszem, hogy meg tudnánk oldani, mert ez a kicsi olyan, mint a higany, biztos, hogy egyfolytában nyávogna. Volt már egyszer ketrecben és végig ordított. :-/
Én csak attól tartok, hogy egy nagy törés ez a nagy cicák életében - pedig épp az ellenkezőjét akartuk/-juk elérni. Szóval, hogy a kicsi "felélénkítse" őket, többet mozogjanak, játszanak, stb.
Másodiknak: a nagyokat ugyanúgy simogatjuk, stb., de ettől még nyugtalanok a "betolakodó" miatt. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!