Hogyan védhetem a kábeleket, hogy a a cicám ne rágja meg?
Legfőképp a cicát féltem, de a kábeleket sem szeretném szétrágva találni a lakásban. A cica még csak 10 hetes, kis fogakkal, melyek később veszéyesek is lehetnek a kábelekre.
Mellesleg Maine Coon fajtáról van szó.
Alapvetően a cicákra nem jellemző a kábelrágcsálás.
Persze ha játék közben belegabalyodnak ...
Szóval rendezd úgy, hogy kevésbé hozzáférhető helyen legyenek a kábelek + legyen egyéb játéka a macseknak.
mi az, hogy nem jellemző? :D láttál te már élőben macskát? :D
hogy a kérdésre is válaszoljak...
nem tudom, hogy helyezkednek el a kábelek, de nem lehet elrejteni kábeldobozzal, kábelcsatornával ezeket?
Az enyém később leszokott róla.
Ha ott vagy, szólj rá vagy tereld el a figyelmét neki való játékkal.
Ha célzottan a kábelekre megy, akkor célszerű lenne eldugdosni őket vagy amíg nincs otthon senki, egy kábelmentesített szobába csukni őkelmét.
Kábelre lehet kapni ilyen gégecső szerű valamit, amibe bele lehet húzni. Tehát most én a tápkábelre gondolok, pl. számítógép, szerintem te is. A kábelcsatorna megint másra van.
Ha látod, hogy érdeklődik iránta, mondd neki, hogy nem szabad. Szerintem nevelés kérdése is, de az tuti, hogy tíz hetesen még nem fog ártani nekik. A maine coon nem egy olyan aktív fajta, hogy a kábeleken pörögjön felnőttként. Szóval a másik, hogy neveld úgy, hogy ne csináljon olyan dolgokat, amit te nem szeretnél.
"láttál te már élőben macskát? :D "
Néha többet is egyszerre.
Igaz, egyik se Maine Coon volt, csak házikeverék, de 30 év alatt 10-nél kevesebb volt a kábelrágások száma
Mint már említették előlem, ha valamennyire egy sorba tudod illeszteni és venni rá egy puhább cső szerű valamit (vastag szívószál is lehet)
Illetve ha jól tudom, akkor a macskák a citrus félék szagát nem szeretik, szóval ha kicsit bekened mondjuk citromlével akkor nem nagyon szeretné megrágcsálni (ez a taktika akkor is jól jön ha esetleg a bútort kaparászná össze, vagy mindent összepisil)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!