A macskákat nem tilos lövöldözni mérgezni?
Figyelt kérdés
2008. okt. 29. 17:58
2/11 anonim válasza:
Dehogynem tilos és még megis büntetik érte vagy akár börtönbe is kerülhet az illető.Meg nemis szép dolog bántani szegény állatot.Ha zavarnak a macsekok lehet venni ilyen virágot amit elültetsz és nemszeretik a szagát és nemmenek oda,vagy ilyen szereket is lehet kapni.
3/11 anonim válasza:
Lövöldözni tilos, bár ha fejbelövöd, és azonnal meghal, akkor nem számít állatkínzásnak. A mérgezés már más tészta, ott nehéz bizonyítani, hogy a macska volt a célpont nem pl patkány, mitöbb általában is szándékos a mérgezés.
4/11 anonim válasza:
..."általában nem is szándékos"
bocs ez lemaradt:S
5/11 anonim válasza:
Én a lövöldözős, mérgezős "embereknek" tőből levágnám a kezüket.
Egyébként tilos. Azért remélem meg se fordult ilyen a fejedben...
6/11 anonim válasza:
Ha gondolod én megyek segíteni szivesen :P
7/11 anonim válasza:
utolsó válaszadó: én is megyek szívesen ha ti lesztek a célpontok!!!!!!!!!!!
8/11 anonim válasza:
Egyszer lássam meg bárkitől,hogy ezt csinálja,akár kóbor cicával is. Azt hiszem elvenném a kedvét egy életre az efféle aljas ,emberhez méltatlan viselkedéstől!!
9/11 anonim válasza:
Tilos, büntetendő. Aki ilyet tesz, az egyébként is lelőhetné vagy megmérgezhetné magát az emberiség érdekében.
10/11 anonim válasza:
Nagyon helyesen, büntetendő bárminemű állatkínzás (úgy tudom a törvény a gerinces állatokat tekinti állatnak, tehát ha valaki egy szúnyogot permetez le, az nem anak számít). Sajnos viszont nem sok olyan esetet láttam, amikor a hatóságok kihasználják a törvényi keretet az elkövetők büntetésére, legtöbbször megússzák pénzbírsággal vagy egy ejnye-bejnyével, Magyarországon nem alakult még ki az állatvédelem olyan foka, mint például Amerikában, ahol külön rendőrség van az állatok védelmében és letartóztatják, aki akár rossz körülmények között tartja az állatait. Magyarország sajnos nagyon messze áll ettől, elég végignézni egy-egy térség/község rövid láncra vert kutyáin akik mocsokban és rossz koszton tengődnek, akik nem ilyen gondoskodást és életet érdemelnének. Magyarországon is kéne egy országos hírverésű büntetőper, ahol ilyen állatkínzókra kiszabnák a maximális börtönbüntetést, akkor sokan meggondolnák, hogy tartsanak-e állatot és hogyan bánjanak velük. Személy szerint az állatokat mérgezőknek ugyanazt a szenvedést kívánom, amit ezek az állatok átélnek, míg kilehelik a lelkük. Sajnos több kutyám is áldozatul esett már mérgezésnek, és szörnyű volt látni a haldoklásukat, ki is kellett hívnunk az állatorvost, hogy segítse át őket ezen, hogy minél hamarabb vége legyen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!