Hogyan tudok segíteni?
A macskának mindannyian idegenek vagytok még, te és az összes szomszéd, akit felsoroltál, mivel nemrég került oda. (és úgy általában a környékre, ha jól értem). Ha tovább kergetitek, elriasztjátok, fogja a sátorfáját, és odébb áll, akkor meg már egyáltalán nem fogsz tudni neki segíteni.
Most nem teljesen világos, hogy ki kivel van, tehát nem tudom, ki a közvetlen szomszéd, vagy melyikkel vagy jóban, de valakinek el kellene kezdeni etetni, rendszeresen minden nap ugyanakkor. Eközben eleinte nem simogatni, meg fogdosni kéne, csak akkor kellene simogatni, ha a macska engedi. És közben ott lenni vele, kicsit beszélgetni hozzá, vagy csak úgy ott lenni, hogy megszokjon. Úgy se engedi magát megfogni jelenleg, ez az etetős dolog egy pár nap. Valaki megoldhatná.
Kicsit oldódna a hangulat, meg lehetne fogni. Barátkozni kéne vele. Ideális lenne, ha a ti házatokhoz lehetne szokatni, de lehet, h a szomszéd, akit nem zavar, szimpi neki.
Te most visszafogadnád, és bent tartanád?
Mert ha kiengeded, elmegy újra (azt értem, hogy a férjed nem direkt engedte ki).
Padlásra stb. véletlenül nehogy bezárják, és ne tudjon kijönni!
Nálad csak benti lenne vagy kinti-benti? Vagy csak kinti? Nyilván a csak benti macska nem megy sehova.
Úgy értettem a barátkozást, etetést, hogy utána, ha pár nap eltelik, valaki meg tudná fogni. De ugye a kinti macskák átjárnak más telkére kb. össze-vissza, tehát a szomszéd, aki nem örül, nem nagyon tud mit csinálni.
Esetleg a macska később odébbáll. Éheztetni viszont egy macskát nem szabad. Esetleg keresitek a gazdáját? Fb környékbeli csoportokban megnézheted, hogy nem keresnek-e egy ugyanilyet, vagy hirdetheted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!