Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha kullancsot találtok a...

Ha kullancsot találtok a cicátokban, ti magatok szeditek ki, vagy állatorvoshoz viszitek?

Figyelt kérdés

Ma az egyik cicánkban találtunk egy nagy kullancsot és nincs ilyen kullancskiszedő csipeszünk se, meg amúgy is jobbnak láttuk a szüleimmel, ha inkább nem piszkálunk hozzá. Az állatorvos meg nem rendel hétvégén, úgyhogy végül felhívtunk egy másik állatorvost, aki az utcánkban lakik, hogy ki tudná-e szedni belőle. De egy csomó ismerősömtől, akiknek van macskájuk, hallottam, hogy ha kullancsot találnak a cicájukban, ők szedik ki, nem viszik egyből orvoshoz.

Ti ilyenkor mit csináltok? Amúgy holnap tervezek venni nekik élősködő elleni cseppentőt, ami a kullancsok ellen is véd, de ha egyszer találunk még egy kullancsot valamelyikükben, az állatorvos nem nézne hülyének, hogy egyből hozzá rohanunk kiszedetni?

2018. ápr. 15. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyira alap a kullancskiszedő csipesz a háznál, mint a kutyakaja. Annak ellenére, hogy használunk kullancs elleni védekezést, nagy benne a gyakorlatunk:) - megvan egy pillanat alatt. (Amíg "kezdők" voltunk, akkor sem szakadt be egyiknek a feje sem soha).

Legközelebb kérdd meg az állatorvost, hogy tanítsa meg, hogyan kell!

2018. ápr. 15. 12:42
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Körömmel óvatosan be kell nyúlni a "teste" alá, vagyis a bőrköz közel és úgy húzni.

Arra kell figyelni, hogy nehogy összenyomd a kullancsot közben.

Egy erős határozott mozdulattal ki kell tépni, nem baj ha beleszakad a feje, az semmi bajt nem okoz.

Az a baj, ha sokáig piszkálod vagy összenyomod mert akkor a kullancs elkezdi visszaöklendezni a kiszívott vért a macskába.... mellette sok sok kórokozóval együtt...

Én minden nap szedek ki picike kullancsokat a macskából mert szeret csavarogni és sajna kullancsok mindenhol vannak!

Annyit még megtehetsz, hogy a kullancs volt helyére ránézel 1-2 napig nem-e pirosodik be.

Ha nem akkor nyugi, ha pirosodik akkor állatorvos!!!

2018. ápr. 15. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A macskából és magamból is kézzel szedem ki, nem nagy ügy. Már rég megtanultam, elvileg hogyan kell, bár a macskánál néha átkozottul nehezen férek hozzá, miközben az állat vagy kapálózik, vagy nem. De általában hagyja, ha gyorsan megvan s nincs benne vagy 5 (nem szokott).
2018. ápr. 15. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
neked kell kiszedni. a lényeg ne zúzd össze a potrohat. ha a feje beleszakadna nem kell aggódni, kilöködik magatól. kullancs utan figyelni kell a macskat egy két hetet.nem e lett beteg, akkor fertözött lehetett a kullancs.
2018. ápr. 15. 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én saját magam szedem ki kutyából és macskából egyaránt. Akármilyen csipesz jó egyébként, a lényeg valóban az, hogy ne nyomd össze a kullancsot, illetve az a kulcsa a dolognak, hogy a macska bőréhez minél közelebb legyen a csipesz vége, de ezt az előttem válaszolók jól leírták.

Ebayen kb. 300 forint egy ilyen csipesz, szerintem a boltokban sem sokkal drágább. Hosszútávon nem éri meg mindig állatorvoshoz menni ezzel, legalábbis szerintem, mert én is hiába kenem a cicáimat rendszeresen jó minőségű spot on-nal, 1-2 kullancs így is rendszeresen előfordul. :( Főleg kijáró cicáknál.

2018. ápr. 15. 14:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Végül járt nálunk az állatorvos és kiszedte belőle, de láttam, hogy csinálja, szóval ha újra találnánk bennük kullancsot, szerintem nekem is menni fog majd ^^
2018. ápr. 15. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!