Hirtelen megszaporodtak azok a kérdések, amiben vemhes
macskáról van szó. Miért nem képesek arra, hogy
ivartalanítsák? Drága? Vagy cukik a kiscicák?
Figyelt kérdés
Sose fogom megérteni azokat az embereket, akik tudatlanul szaporítják a macskájukat leginkább kinti tartással. Figyelni se tudnak rá, meg a kicsikre sem, nem is értenek hozzá, és itt adják elő a nagyon aggódó és felelős cicagazdit. Drága az a tizenezer forint? Vagy kellenek a cuki kiscicák? Aztán meg le vannak tojva mert majd lesz velük valami.
Nagyon hangoztatják mindenhol hogy ivartalanítani kéne, falun is (én is falun lakok, és egyre többen ivartalanítanak szerencsére), de még mindig vannak olyan versenyzők, akik képtelenek erre. A legtöbben szaporítók, akik pénzért árulják fajtatisztának a kölyköket, tudom. Szinte minden fajtánál vannak ilyen pénzsóvár emberek. De a többiek, akik nem pénzért, hanem ingyen osztogatják minden évben az almokat, nem gondolkodnak? Nem gondolnak bele hogy ezzel több rosszat tesznek mint jót?
2018. ápr. 8. 14:29
1/10 anonim válasza:
Mit foglalkozol másokkal és mások macskáival?
2018. ápr. 8. 14:36
2/10 A kérdező kommentje:
Hogy miért? Mert menhelyen önkénteskedtem, és az ilyen emberek miatt vannak dugig, és élnek gyakran életük végéig egy ketrecben. Dobozokban hagyják ott az ajtó előtt a gyakran 7 kölyökből álló almot, mi meg csináljunk velük azt, amit akarunk.. Szívem szerint megverném ezeket. Most jutottam el arra a szintre hogy az itt lévő emberek véleményét is kikérem. Azoké is érdekel, akik nem ivartalanítanak, és hogy miért.
2018. ápr. 8. 14:44
3/10 anonim válasza:
Az en velemenyem : a kinti macskak sajnos nem elnek sokaig, rengeteget utnek el. Ezert nem is 'eri meg' ennyit kolteni rajuk. Nyilvan ezt nem erti az meg, akinek a macska csaladtag es benticica. Szerintem ezert nem ivartalanittatnak
2018. ápr. 8. 14:46
4/10 anonim válasza:
Ha ennyire lelkis vagy, valassz masik melot, foglalkozz emberekkel :)
2018. ápr. 8. 14:47
5/10 Metionin válasza:
Azért szaporodtak meg a kérdések, mert most terhesek a macskák. Na most annak aki szűklátókörű és az állatot fogyóeszköznek tartja, hiába papol az ember ivartalanításról. Tapasztalat. Ahonnan az én macsekom származik, a drága gazdasszony minden évben több alom macskakölyköt pusztít el mosolyogva, azzal az indokkal hogy nem ivartalanít mert akkor nem egerészik a macska. Próbáltam azzal érvelni, hogy akkor miért nem tart kandúrt de arra is az volt a válasz hogy mert a kandúr nem vadászik, az csak döglik, nem éri meg tartani. Na most ezzel mit kezdjek. Amúgy a tőlük származó macskám kandúr, ivartalanított és egerészik, szóval erről ennyit. A szaporítók más tészta, a legtöbb ember csak szimplán hülye és/vagy eszköznek tekinti a macskát, elütik, megöli valami, lesz másik. Mifelénk a legtöbb ilyen ember a saját életét sem tudja okosan irányítani, pl. sokan gyereket szülnek a semmire. Ha ennyire nincs eszük akkor mit vár tőlük az ember az állatok terén?
2018. ápr. 8. 15:06
6/10 anonim válasza:
Sajnos a többséget nem érdekli hogy mi lesz szerencsétlen kiscicákkal.Könnyebb agyoncsapni,vízbe folytatni,kidobni mint kifizetni az egyébként nem túl drága összeget a macska ivartalanítására.A jobbik eset hogy "elajándékozzák" ,de kérdem én, ha például születik öt kiscica mondjuk egyet megtartnak,hol találnak négy embert akinek macska kell?És ez ismétlődik évente legalább kétszer.Ilyenkor tavasszal sorra születnek mindenkinek a macskák,nem hiszem hogy annyira könnyű ez az ajándékozás.Esetleg menhelyre viszik őket de onnan csak a legszerencsésebb cicák jutnak ki.A legtöbb vagy élete végéig ott marad vagy sajnos elaltatják.Nekem is van egy ismerősöm,akit próbáltam meggyőzni hogy ivartalanítson,de azt mondta hogy ő nem ad ki pénzt ilyenre,elajándékozza a cicákat és ne szóljak bele a dolgába.Egy másik ismerősömnek meg halomra születnek a macskái,az én cicám is tőle van,de még mindig nem ivartalanított,pedig azt mondta,hogy fog.Most két macskája is terhes.Lehet hogy nem kellene beleszólni mások dolgába de az,hogy halomra születnek és születnek a gazdátlan cicusok nagyon szörnyű dolog.Ha egyszer felelősséget vállaltál egy állat iránt,viselkedj is felelősségteljesen.És jusson eszedbe,hogy a cica nem egy tárgy és nem csak úgy van,hanem egy érző lény,akinek szüksége van törődésre,és emberekre.Nem is egy vadállat,aki megvan köszöni szépen emberi segítség nélkül.Háziasított állat,emberekre,segítségre van szüksége.
2018. ápr. 8. 15:23
7/10 anonim válasza:
Mert még mindig azt hiszik, hogy a 20. század elején vagyunk. A macska számukra fogyóeszköz, egerésszen csak, kell az utánpótlás. Így meg ingyen van, menhelyről elhozni adomány fejében lehet, vagy kinevetné őket a szomszéd Marinéni...
2018. ápr. 8. 19:14
8/10 anonim válasza:
Nekem van olyan ismerősöm (felnőtt nő, többgyermekes anya, nem is hinném, ha nem a saját fülemmel hallom...), aki azért nem ivartalanít, mert "sajnálná a cicát megfosztani a méltóságától". És nem hatotta meg sem a betegségek felsorolása, sem egyéb érv. :D
Még ő botránkozott meg, hogy szobacicát minek ivartalanítunk.
2018. ápr. 9. 12:55
9/10 A kérdező kommentje:
Jaj az a másik kedvencem.. "Én se élnék szívesen a férfiasságom nélkül, ő miért éljen úgy?"
Köszönöm a válaszokat! :)
2018. ápr. 9. 20:22
10/10 anonim válasza:
Húha 10 000 Ft?
Felénk 25 a nőstény macska...
Akiket eddig műtöttem (hím/nőstény) egyaránt szőrén - szálán eltűnt. Komolyan olyan mintha valaki lopkodná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!