Lakásba kan cica vagy nőstény?
Igaz bizony. Ha te meg szagoltal budoset....
De ebbol a szempontbol mindegy ,hogy kandurt vagy nöstény cicát veszel, mert mindkettöt kell ivartalanittatni.
A nöstény cica meg amikor tüzel foltot hagy nyávog.
De nálunk a kandur cica sokkal nyugodtabb ,a nostények vadasznak ,jonnek ,mennek.
A kandurt olcsobban mutik, ha ez esetleg szempont.
Miert nem fogadsz orokbe egy kiscicat?
"mindegy ,hogy kandurt vagy nöstény cicát veszel, mert mindkettöt kell ivartalanittatni"
Itt az igazság!
A kandúrt MUSZÁJ ivartalanítani, különben tényleg jelöl, de ha ivartalan, akkor semmi gond nincs ebből.
A nőstény esetében célszerű, mert pl. a méhgyulladás elég gyakori, a minek meg pocsékul viselte a tüzelést, ezért (is) nem lehetett halogatni.
Tehát a neme teljesen mindegy, mert a viselkedése személyiségfüggő - nálunk pl. a nőstények voltak mindig a "nyugibogyók", és a kandúrok voltak a (kicsit túl) pörgősebbek, de ez csak annyit jelentett, hogy a kandúrok nevelésére jobban oda kellett figyelni.
Muszáj ivartalanítani, különben a fiú nagyon büdös lesz, a nőstény pedig folyamatosan tüzelni fog, nagyon hangos lesz.
Nekem van tüzelő macskám, aludni se lehet tőle. (mielőtt jöttök, tenyésztő vagyok, ezért nem is fogom ivartalanítani)
Arról, hogy a kandúr, vagy a nőstény a "jobb", nem tudok nyilatkozni, nálam a fajta jellemzője az, hogy mindegyik egyed nagyon bújós. :D
A kandúrok nagyobbak, testesebbek. A legtöbb embertől én is azt hallom hogy a kandúrok bújósabbak.
Vadászni meg ugyanúgy vadásznak a kandúrok is. :D Nálunk pl őket jobban érdeklik a kint lévő madarak. Igaz, csak az ablakból nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!