Ilyen létezik? Egyszer csak meghalt a macskám?!
holtan az ágynemű tartóban?
bűntényre gyanakszom
Ilyen nem létezik!
A macskák halhatatlanok!
Hallottam én is ilyet, ott végül nem végeztek boncolást, de a doki szívelégtelenségre gyanakodott.
Sajnálom. 😞
Elvittem a dokihoz. Mondta, hogy nem ő boncolja, hanem továbbküldi az állatkórháznak, és mivel pont húsvét jön, valamikor jöv.hét közepére várhatom a választ emailben. Annyit meg tett, hogy gyorsan kívülről átvizsgálta, a légútja tiszta volt, és nem találta külső trauma nyomát, bár bennem meg sem fordult a gyilkosság, mivel gyakran rejtette el saját magát az ágynemű tartóba, az ajtó zárva volt, és nincs kulcsa senkinek hozzá. Ő azt mondta, hogy infarktusra, vérrögre gyanakszik, mivel a cica még fiatal volt, valamilyen veleszületett rendellenességre, ami nem mutatta eddig jelét.
Beszéltem a tenyésztővel, hogy mi történt, ő is tanácstalan az ügyben. A cica szülei tesztelve voltak örökletes betegségekre, így nem hiszem, hogy a tipikusok közül lenne valami. 20 éve van a cicabizniszben, és elmondása szerint még sosem történt vele ilyen.
A cica 3 havonta volt féreghajtózva, havonta volt bolhacseppel kezelve, ugyan benti cica volt, de néha kivittem a kertbe, és egyszer bebolhásodott, amit belőle nem volt nehéz kiirtóani, de a lakásból nagyon, így inkább mindig cseppentettem. Ezen kívül rendszeresen be volt oltva a kombi oltással, és veszettséggel is, ugyanis arra benti cicaként nem igazán van szûkség, de nekem kellett az útleveléhez, előbbi meg benne volt a vásárlási szerződésben is, és én is hasznoknak találtam. Így nem hiszem, hogy parazita okozta a halálát.
Borzasztóan érzem magam. Csak az jár az agyamban, hogyha itthon maradtam volna, akkor talán tudtam volna rajta segíteni, ha amint látom, hogy baj van, ügyeletre rohanok. Ha bármi jelét mutatta volna, hogy beteg, nem megyek el, de evett is és normálisnak tűnt.
Egyszer még kiskorában rá 2 hétre, hogy hozzámkerült arra lettem figyelmes, hogy a cica imbolyogva követ, és nekiment fejjel az előszoba szekrénynek majd az asztal lábának. Akkor azonnal az ügyeletre rohantam vele, de mivel ott már normálisan viselkedett a cica (végeztek reflex vizsgálatot meg ilyesmit) azt mondták, biztos csak felnyalt valamit, vigyem haza, de figyeljem, és ha újra jelentkezik akkor jöjjek vissza és részletesen kivizsgálják. De soha többet nem tapasztaltam nála ilyet. Lehet összefügg a dolog a halálával. Talán ha nem nyugszok bele, és mégis kivizsgáltatom, akkor tudtak volna rajta segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!